‹ Alle nieuwsberichten

LG G6: strak design en scherpe camera's

LG G6: strak design en scherpe camera's

De LG G6 is vorig jaar tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd als het vlaggenschip van LG. Aan de achterzijde van het toestel bevindt zich een dubbele camera waarmee je groothoekfoto’s kunt maken.

Strak design

De LG G6 was een van de eerste toestellen met een scherm met een 18:9-verhouding. Door deze verhouding wordt een breedbeeldeffect gecreëerd, waardoor de G6 perfect is om films mee te kijken. De hoeken van het scherm zijn bovendien afgerond, waardoor de telefoon beter hanteerbaar is.

Het toestel heeft erg smalle schermranden, waardoor het beeldscherm bijna de hele voorzijde van het toestel beslaat. Op die manier heb je een toestel met een groot scherm (5.7 inches), dat relatief compact is. 

Hardware

De LG G6 is uitgerust met de razendsnelle Snapdragon 821-chip waar veel andere vlaggenschepen ook mee zijn uitgerust. Daarnaast beschikt het toestel over 4GB aan werkgeheugen, wat de G6 erg geschikt maakt om mee te multitasken. Er is 32GB opslaggeheugen in het toestel aanwezig: dit is voor veel mensen al genoeg. Als je liever meer opslaggeheugen wil omdat je bijvoorbeeld veel video’s downloadt/maakt, dan kun je het geheugen uitbreiden met een microSD-kaart. Het toestel draait nu nog op Android 7, maar de LG G6 krijgt in juni waarschijnlijk de update naar Android 8.

Camera’s

Aan de achterkant van het toestel zijn twee camera’s naast elkaar geplaatst, de flitser staat hiertussen. Beide camera’s hebben een resolutie van 13 megapixels, wat betekent dat je er scherpe foto’s mee kunt maken. De secundaire camera is bovendien uitgerust met een 125 graden groothoeklens, wat betekent dat je extra mooie foto’s maakt. Aan de voorzijde van de LG G6 bevindt zich nog een 5-megapixelcamera. Hiermee kun je bijvoorbeeld selfies maken of videochatten. Deze camera is ook uitgerust met een groothoeklens waardoor je een selfie kunt maken met je voltallige vriendengroep zonder selfiestick.

Quick Charge 3.0 en IP68-gecertificeerd

De LG G6 is uitgerust met de Quick Charge 3.0-technologie. Dat betekent dat het toestel razendsnel kan worden opgeladen met de meegeleverde USB-C-lader. Het voordeel van USB-C is ook nog eens dat je het kabeltje niet ondersteboven in de poort kunt doen. Dat betekent dat je dus niet meer hoeft op te letten wat de boven- of onderkant van je oplaadsnoer is. Daarnaast is de smartphone IP68-gecertificeerd, wat betekent dat hij water- en stofbestendig is.

Vier kleuren

De LG G6 is in vier verschillende kleuren verkrijgbaar: zwart, zilver, wit en goud en je kunt hem natuurlijk met en zonder abonnement bestellen. Meer weten? Bekijk dan hieronder ook de review van de LG G6!

Meer nieuws over: