‹ Alle nieuwsberichten

Zojuist gepresenteerd: Sony Xperia XZ2 Premium, dubbele camera & 4K-scherm!

Zojuist gepresenteerd: Sony Xperia XZ2 Premium, dubbele camera & 4K-scherm!

De Sony Xperia XZ2 Premium werd redelijk onverwachts vanochtend gepresenteerd in Amerika. Deze telefoon heeft een dubbele camera en een zeer hoge maximale ISO-waarde, waardoor de hoeveelheid ruis in je foto's en video's uitzonderlijk laag is. Je kunt video's schieten én afspelen in 4K-kwaliteit, omdat de XZ2 Premium ook een 4K-display heeft.

Als donderslag bij heldere hemel bracht Sony vanochtend in Amerika informatie naar buiten over een nieuw vlaggenschip: de Sony Xperia XZ2 Premium. Dit kwam zo onverwachts omdat Sony nog geen twee maanden geleden de nieuwe Xperia XZ2 en XZ2 Compact uitbracht. Onze toestelspecialisten zijn erg enthousiast over deze twee telefoons en met name de Compact-telefoon is vanwege het formaat een vernieuwend geluid op de telefoonmarkt. Je hoort ons dan ook zeker niet klagen dat de XZ2-lijn nu uitgebreid wordt met de XZ2 Premium!

Uitmuntende camera, nooit meer ruis!

Zoals we van Sony gewend zijn, is er ook bij dit toestel extra gefocust op de camera en deze is dan ook uitmuntend te noemen. Sony heeft gekozen voor een dubbele camera aan de achterkant. De monochrome, zwart-wit camera zorgt ervoor dat er extra veel licht opgevangen wat de hoeveelheid ruis beduidend minder maakt. Bovendien heeft Sony de mogelijke, maximale ISO-waarde die je in kunt stellen, omhoog gebracht naar 12800, ’s werelds hoogste ISO-waarde voor video’s in een smartphone. Deze software en hardware-toepassing samen zorgen voor haarscherpe foto’s en video’s met zo min mogelijk ruis, ook in situaties met weinig licht.

Voor video-opnames kun je ook op de XZ2 Premium gebruik maken van de Super slow motion-functie, waarmee je met maar liefst 960 frames per seconde HD of Full HD-opnames kunt maken. Dit is uitzonderlijk voor een smartphone en een leuke functie om eens uit te proberen! Door de dubbele camera kun je ook foto’s maken met een scherpe voorgrond en een onscherpe achtergrond, ook wel het ‘Bokeh’-effect genoemd. De 13-megapixelselfiecamera maakt in alle situaties foto’s van goede kwaliteit, dankzij de lowlight-sensor.

Unieke smartphone met 4K-scherm

De XZ2 Premium is uitgerust met een en 5.8-inchbeeldscherm met een 4K-resolutie van 3840 x 2160 pixels. Dit is echt uitzonderlijk, er zijn bijna geen telefoons op de wereld met een scherm met zo’n hoge resolutie. Je kunt het beeldmateriaal dat je in 4K hebt geschoten, dus direct terugkijken in ware kwaliteit. Om de multimedia-ervaring nog beter te maken heeft Sony front-facing stereospeakers in de telefoon ingebouwd en wordt het geluid ondersteund en versterkt door Dynamic Vibrations.

Tenslotte draait de telefoon op de Qualcomm Snapdragon 845-processor in combinatie met maar liefst 6GB RAM. Je hoeft je dus geen enkele zorgen te maken over de snelheid van deze smartphone, hij is razendsnel. Het beeldscherm is voorzien van een laagje keihard Gorilla Glass 5, dat voorkomt dat er snel krassen op komen. De 3540mAh-batterij geeft je een lange accuduur en is bovendien draadloos op te laden!

Beschikbaarheid in Nederland

De XZ2 Premium is momenteel dus alleen nog gepresenteerd voor Engeland, er is nog geen datum genoemd over wanneer de telefoon naar Nederland komt. Sony kennende zullen ze later dit jaar waarschijnlijk een eigen event organiseren om de introductie in de rest van Europa aan te kondigen. Wij kijken er reikhalzend naar uit!.

Bron: Sony