‹ Alle nieuwsberichten

T-Mobile kondigt Android update aan voor G1

Vandaag heeft T-Mobile bekend gemaakt binnenkort de Android Cupcake versie beschikbaar te stellen voor bezitters van de G1. Hiermee komt niet alleen de Nederlandse taal beschikbaar, ook het maken van video's behoort tot de nieuwe mogelijkheden.

Android cupcake update T-Mobile

Cupcake

De Open Handset Alliance had de Cupcake al eerder beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en vrij recentelijk nog voor operator om uit te rollen. T-Mobile Nederland maakt hiervan gebruik en rolt de update binnenkort uit voor bezitters van een G1.


Nederlandse taal

Vanaf begin mei zullen alle nieuwe G1’s van T‑Mobile van deze nieuwste software zijn voorzien. Bestaande T‑Mobile G1-gebruikers krijgen de update kosteloos en automatisch toegezonden via het mobiele netwerk. Een van de nieuwe opties van de software is de beschikbaarheid van de Nederlandse taal in het besturingssysteem. Daarnaast bevat deze update de optie van automatische horizontale of verticale weergave van het touchscreen. Zo kan de T-Mobile G1 ook in landscape opmaak worden gebruikt als het scherm niet is uitgeschoven. Filmliefhebbers kunnen dankzij de update filmpjes maken met behulp van de 3.2 megapixel-camera op de T‑Mobile G1, deze op het toestel terugkijken en ze direct op YouTube™ zetten. Een ander voordeel is dat gebruikers de foto’s op hun T-Mobile G1 direct in hun eigen Picasa Web Album™ kunnen zetten. Andere verbeteringen zijn onder andere de zoomfunctie, de e-mail client en de web browser.


Nieuwe Android toestellen

Naast de software-updates zal T-Mobile in 2009 zijn assortiment Android toestellen verder gaan uitbreiden met nieuwe modellen. Welke toestellen dit worden maakt het bedrijf niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om het nieuwe Samsung toestel wat vandaag officieel is aangekondigd; de i7500.

Meer nieuws over: