‹ Alle nieuwsberichten

Is dit de nieuwe BlackBerry Athena?

Is dit de nieuwe BlackBerry Athena?

Vorig jaar bracht BlackBerry de KEYone uit: één van de enige toestellen met nog een fysiek toetsenbord. Er gingen al langer geruchten dat BlackBerry werkte aan een opvolger van de KEYone en nu zijn er mogelijke renders van het nieuwe toestel opgedoken.

BlackBerry KEYone

Vorig jaar kondigde BlackBerry de BlackBerry KEYone aan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het toestel had eerst de codenaam ‘Mercury’. Waar de in 2015 gepresenteerde BlackBerry Priv nog een uitschuifbaar toetsenbord had, zit het toetsenbord van de KEYone direct onder het scherm.

De BlackBerry KEYone bleek populair en tijdens de IFA in september vorig jaar voegde BlackBerry nog een KEYone Black aan zijn assortiment toe. De kleur is niet het enige dat veranderd is: het opslaggeheugen is verdubbeld en het werkgeheugen (RAM) is vergroot van 3 naar 4GB.

Athena

Er gaan al een tijdje geruchten dat BlackBerry onder de codenaam ‘Athena’ werkt aan een opvolger van de KEYone. Net als de KEYone zou ook dit toestel uitgerust worden met een fysiek toetsenbord in combinatie met een touchscreen.

Aan de renders te zien, lijkt het touchscreen van de Athena iets groter dan dat van de KEYone. Ook is het opvallend dat zich aan de achterkant een dubbele camera bevindt in plaats van een enkele. Een vingerafdrukscanner is niet te zien, maar de kans is groot dat deze net als bij de KEYone weer is verwerkt in de spatiebalk.

Hardware

Over de hardware heeft BlackBerry zelf nog niets losgelaten. Als we de geruchten echter mogen geloven dan beschikt de Athena over 6GB aan werkgeheugen, in combinatie met een Snapdragon 660-processor. Op de gelekte render zien we zowel een usb-C-poort als een 3,5mm-aansluiting. De laatste is een aangename verrassing, aangezien deze steeds vaker ontbreekt bij toestellen uit dit segment. De Athena is waarschijnlijk uitgerust met een krachtige batterij.

We weten nog niet wanneer de Athena officieel aan het grote publiek gepresenteerd zal worden. Het feit dat er al (betrouwbaar lijkende) renders zijn uitgelekt wijst er wel op dat het niet heel lang meer kan duren. Houd vooral onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent dit nieuwe toestel!

Bron: DroidApp, WANT

Meer nieuws over: