‹ Alle nieuwsberichten

Onthult Apple vandaag een rode iPhone 8? UPDATE

Onthult Apple vandaag een rode iPhone 8? UPDATE

Er is veel Apple-nieuws de laatste tijd: zo presenteerden ze twee weken geleden een nieuwe iPad en gaan er geruchten over een nieuw, gebogen scherm voor de nieuwe iPhone. Nu is daar nog een nieuwtje bijgekomen!

Flitsend rood

Vorig jaar werden de eerste rode iPhones uitgebracht: het ging om rode varianten van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus (zie de foto boven dit artikel). Deze toestellen waren een paar maanden daarvoor al uitgebracht in het goud, zilver, zwart en roségoud. In maart 2017 werd daar nog de rode variant aan toegevoegd in samenwerking met het wereld AIDS-fonds dat RED heet. Apple doneerde bij elke verkochte rode iPhone een gedeelte van de winst aan het fonds. De achterkant van het toestel is rood en de voorzijde is wit.

Nu gaan er al een tijdje geruchten dat ook de iPhone 8 en 8 Plus rode varianten gaan krijgen, maar nu is er een sterke aanwijzing opgedoken die dit gerucht bevestigt. Bij de Amerikaanse provider Virgin Mobile is namelijk een memo uitgelekt dat de iPhone 8 en 8 Plus RED klaarliggen om deze week in de verkoop te gaan. Techlekker OnLeaks tweette vorige week ook al twee keer dat hij via bronnen hoorde dat een rode iPhone 8 onderweg was. Volgens het laatste nieuws wordt de nieuwe kleur vandaag nog door Apple onthuld.

Geen rode iPhone X?

Het is opvallend dat Apple niet het laatste vlaggenschip, de iPhone X, maar de iPhone 8 in een rode kleur zal gaan uitbrengen. Volgens kenners is dit omdat Apple van plan is om de iPhone X in het goud uit te gaan brengen. De iPhone X is nu namelijk in maar twee kleuren verkrijgbaar: zwart en zilver.

Even wachteeeen

Of er daadwerkelijk vandaag een iPhone 8 (Plus) RED uitgebracht zal gaan worden, is uiteraard nog even afwachten. Zodra er meer bekend is, vullen we dit nieuwsbericht uiteraard aan met een udpate!

> Update

De geruchten bleken waar! Zojuist heeft Apple de rode iPhones aangekondigd. Zowel de iPhone 8 als 8 Plus zullen binnenkort in het rood verkrijgbaar zijn en je hebt de keuze tussen 64GB en 256GB. De voorkant van het toestel is, in tegenstelling tot de RED-edities van de iPhone 7, zwart. Naast twee rode iPhones zijn er nog een aantal accessoires in de RED-reeks aangekondigd, waaronder rode hoesjes en een rode band voor de Apple Watch. 

Bron: MacRumors, iCulture

Meer nieuws over: