‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht week 14 | 2018

Telecomweekoverzicht week 14 | 2018

Deze week in het nieuwsoverzicht: er is een Mini-variant van de Samsung Galaxy S9 opgedoken, het is nu mogelijk om met 16 mensen te groepsvideobellen met Snapchat en, natuurlijk, het laatste nieuws over de OnePlus 6. Lees het hier en je bent weer up-to-date!

Benchmarktest Samsung Galaxy S9 Mini opgedoken

Steeds meer smartphonefabrikanten presenteren ook compactere toestellen met high end specificaties. Het lijkt er op dat Samsung ook aan de groeiende vraag naar kleinere smartphones met goede specificaties wil gaan voldoen, want er is een benchmarktest opgedoken van de Samsung Galaxy S9 Mini. Het laatste toestel uit de S-serie dat een Mini-variant kreeg was de Samsung Galaxy S5, dus het zou verrassend zijn als Samsung nu ineens weer Mini’s introduceert. Onder de motorkap is het toestel uit de test echter niet helemaal gelijk aan de Samsung Galaxy S9. Zo beschikt het over een Snapdragon 660 en 4GB aam werkgeheugen. Vorig jaar verschenen er overigens ook al geruchten over een Samsung Galaxy S8 Mini die achteraf niet waar bleken te zijn. Het is dus even afwachten of er daadwerkelijk een Mini-variant van de Galaxy S9 gaat komen, het kan in de test natuurlijk ook om een ander Samsung-toestel gaan dat nog aangekondigd moet gaan worden.

Bron: WANT

Groepsvideobellen met Snapchat

Vanaf deze week kun je met 16 vrienden tegelijkertijd videobellen met Snapchat. Ook is het mogelijk om met 32 mensen tegelijkertijd te voice-bellen. Of dat laatste heel erg handig is, is natuurlijk de vraag, de kans is erg groot dat 32 mensen door elkaar heen gaan praten omdat ze aan de anderen ook niet kunnen zien of ze praten. Om een groepsvideochat te starten heb je eerst een nieuwe of bestaande chatgroep nodig. Als je deze eenmaal hebt dan kun je het video-icoontje aanraken. Alle leden van de groep krijgen een melding dat ze zijn uitgenodigd voor een groepsgesprek en kunnen ervoor kiezen om op te nemen. Tijdens het bellen is het ook mogelijk om gebruik te maken van de filters.

Bron: Bright

OnePlus teast OnePlus 6

De aankondiging van de OnePlus 6 komt steeds dichterbij, zo dichtbij zelfs dat OnePlus zelf ook is begonnen met het teasen van de opvolger van de OnePlus 5T. in de teasers wordt de nadruk gelegd op snelheid (‘The speed you need’) wat wijst op een Snapdragon 845 waar het toestel mee zal worden uitgerust. In een tweede teaser via Twitter wordt verwezen naar gestures. Waarschijnlijk zal de OnePlus 6 dus gedeeltelijk te bedienen zijn via handgebaren. Op die manier wordt de ervaring met de OnePlus 6 volgens OnePlus zelf nóg sneller. Naast een razendsnelle processor van Qualcomm zal de OnePlus 6 uitgerust zijn met 8GB aan werkgeheugen en maar liefst 256GB opslaggeheugen. De kans is groot dat het toestel voorzien zal zijn van een notch, maar hier heeft OnePlus zelf nog niets over losgelaten.

Bron: @OnePlus via Twitter