‹ Alle nieuwsberichten

Werkt Apple aan een nieuw scherm voor de volgende iPhone?

Werkt Apple aan een nieuw scherm voor de volgende iPhone?

Voor de volgende iPhone zou Apple werken aan een gebogen scherm, om de iPhone van andere toestellen te onderscheiden. Ook gaan er geruchten dat je het toestel met gebaren kunt bedienen, iets dat we eerder ook al bij de Samsung Galaxy S4 zagen.

Inkeping

Smartphones gaan steeds meer op elkaar lijken: alle fabrikanten willen een toestel maken met zo smal mogelijke schermranden. Nadat Apple vorig jaar de iPhone X presenteerde, verschenen er bovendien steeds meer smartphones met een inkeping boven het scherm.

Door een gebogen scherm in het toestel te verwerken, hoopt Apple, volgens geruchten, een wat origineler design te kunnen introduceren. De schermranden worden volgens geruchten aan de boven- en onderzijde omgebogen. Of het helemaal origineel is valt natuurlijk te betwisten, omdat Samsung al een paar jaar smartphones met gebogen schermranden op de markt brengt.

Oled-scherm

Het voordeel van een oled-scherm ten opzichte van een ldc-scherm is dat de schermen gebogen en gevouwen kunnen worden. Ook zijn rechte hoeken niet noodzakelijk wat betekent dat je de hoeken kunt afronden. De iPhone X was de eerste smartphone van Apple met afgeronde schermhoeken en ook de eerste iPhone met een oled-scherm. De iPhone met gebogen schermranden zal dus ook worden uitgerust met een oled-scherm of zijn opvolger: een microled.

Besturen met gebaren

Ook zou Apple aan een technologie werken die het mogelijk maakt om je iPhone te besturen met behulp van gebaren. Dat betekent dat je door je vingers boven het scherm te laten zweven, het toestel kunt bedienen. Er zijn meer toestellen die met gebaren bediend kunnen worden, onder andere bij de Samsung Galaxy S4 was die mogelijkheid er. Deze is echter niet geherintroduceerd bij nieuwe Galaxy S-toestellen omdat het een beetje een overbodige functie bleek.

De gebaren van de gebruiker werden door de Samsung Galaxy S4 opgepikt dankzij sensoren aan de rand van het scherm. De gebaren die je bij de nieuwe iPhone kunt gaan maken worden mogelijk opgepikt door sensoren onder het scherm in plaats van ernaast. Op die manier kun je extra informatie ophalen door je vinger boven een specifiek gedeelte van je scherm te laten zweven. De functie moet de naam Air View gaan krijgen.

Bron: Bright, Tweakers, WANT

Meer nieuws over: