‹ Alle nieuwsberichten

Revolutionair Kickstarter-project: zelfhelende tweede huid als bescherming voor je telefoon

Revolutionair Kickstarter-project: zelfhelende tweede huid als bescherming voor je telefoon

Op Kickstarter is een interessant nieuw project gestart: een bijna onzichtbare telefoonbescherming die zowel de voor- als achterkant van je smartphone beschermt en waar krassen als vanzelf op verdwijnen.

We kennen allemaal wel iemand die op dit moment met een gebroken telefoonscherm of achterkant rondloopt. Wij zijn natuurlijk gek op onze telefoon en houden de ontwikkelingen op het gebied van het beschermen van smartphones dus nauwlettend in de gaten. Dit weekend viel ons iets op wat we graag met je willen delen, namelijk ThePhoneCoat.

ThePhoneCoat borduurt voort op het idee van een screenprotector alleen is het flinterdun (0,2mm!) waardoor je bijna niet merkt dat het op je telefoon zit. De coating is transparant en gaat niet alleen over de voorkant van je telefoon heen, maar bedekt het ook de achterkant en zijkanten. Anders dan bij een screenprotector, heb je dus geen aanvullend hoesje meer nodig.

Zelfhelend: krassen verdwijnen vanzelf!

De meest innoverende eigenschap van deze nieuwe bescherming, is het feit dat het zelfhelend is en (lichte) krassen vanzelf verdwijnen. Als er een krasje op de coating komt, wrijf je met je hand over het folie waarmee je het warm maakt. Op die manier verdwijnt de kras vanzelf! Hier viel onze mond natuurlijk even van open. Als je dit met je eigen ogen wilt zien, check dan even het onderstaande filmpje vanaf minuut 1:24:


Ook de bescherming tegen vallen is uitzonderlijk goed. Schokken worden extra goed geabsorbeerd dankzij de nanotechnologie die is toegepast in het materiaal. Je bevestigt de coating met een gel op je telefoon, waarna je het beschermlaagje met een kaartje van binnen naar buiten aandrukt. Binnen een paar minuten is de bescherming bevestigd op je telefoon. Wat ons betreft is dit een toffe, nieuwe techniek voor het beschermen van je telefoon, we zijn benieuwd of het in de praktijk net zo goed werkt!

Meer nieuws over: