‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht week 13 | 2018

Telecomweekoverzicht week 13 | 2018

In de terugblik op de afgelopen week in telecomland: gelekte foto’s en specs van de vermoedelijke Motorola Moto G6 en G6 Play, iOS 11.3 rolt uit en brengt Sony dit jaar nieuwe tablets op de markt?

Foto’s vermoedelijke Motorola Moto G6 en G6 Play verschenen op internet

Gister doken er ineens foto’s en specificaties op van wat vermoedelijk de Motorola Moto G6 en G6 Play zijn. Als we de informatie van Killerfeatures mogen geloven krijgt de G6 Play een 5.2-inch LCD-scherm met een resolutie van 1440x720 met een verhouding van 16:9. De ‘gewone’ G6 lijkt een 5.7-inchbeeldscherm te krijgen met een resolutie van 2160x1080 pixels met een beeldverhouding vna 18:9. Beide smartphones draaien waarschijnlijk op een processor van Qualcomm, de G6 op een Snapdragon 450 en de G6 Play op een Snapdragon 430.

Bron: Killerfeatures

iOS 11.3 met functie om de conditie van batterij te checken (!) nu beschikbaar

Je kunt nu de nieuwste iOS-update op je iPhone downloaden. Onlangs kwam aan het licht dat Apple ongevraagd oudere iPhones met een verminderde batterijcapaciteit trager laat werken, om zo langer met één keer opladen te kunnen doen. Hier was veel kritiek op en Apple heeft naar de kritiek geluisterd. In iOS 11.3 zit een functie verwerkt waarmee je inzicht krijgt in de capaciteit van je batterij en met deze functie kun je ook het terugschroeven van de prestatie van je telefoon ongedaan maken. Andere vernieuwingen: verhogen van de resolutie in de camera-weergave en toevoeging van autofocus, vier nieuwe animoji’s voor iPhone X-gebruikers, een Business Chat-optie in Messages en natuurlijk een heleboel bugfixes en oplossingen voor beveiligingsproblemen.

Bron: Tweakers

Nieuwe tablets van Sony?

Nog maar een maand geleden presenteerde Sony twee nieuwe smartphones: de Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact. Nu lijkt het erop dat dit niet de enige nieuwe producten zijn die Sony dit jaar op de markt gaat brengen. In de software van de camera-app zijn namelijk aanwijzingen gevonden voor twee nieuwe tablets. In deze databestanden zijn afbeeldingen gevonden van een tablet van 10 inch en een tablet met een 8-inchbeeldscherm. Het is al een tijd geleden dat er een nieuwe tablet van Sony uitkwam, de laatste was namelijk in 2015. Het is dus best verrassend dat het er nu op lijkt dat Sony dit productsegment nieuw leven in wil blazen. We zijn heel benieuwd waar de fabrikant mee gaat komen!

Bron: Androidworld