‹ Alle nieuwsberichten

Update naar Android 8.1 Oreo voor Nokia 5 en 6

Update naar Android 8.1 Oreo voor Nokia 5 en 6

HMD beloofde zijn Nokia-toestellen snel van updates te voorzien en die belofte zijn ze nagekomen! De update naar Android 8.1 rolt voor de Nokia 5 en 6 vandaag al uit in Azië.

Android 8

Android 8 werd vorig jaar gepresenteerd, maar het duurt altijd even voordat fabrikanten een update kunnen uitrollen naar hun toestellen. Dat is omdat de versie eerst uitvoerig getest moet worden en natuurlijk goed samen moet werken met de soft- en hardware van het toestel. In principe geldt: hoe uitvoeriger de eigen Android-skin van het toestel, hoe langer het duurt om een update uit te rollen.

De nieuwe Nokia-toestellen staan echter bekend om hun ‘schone’ Androidvarianten. Dat betekent dat de schil die Nokia hier zelf overheen heeft gelegd niet ingrijpend veel afwijkt van de ‘pure’ Androidskin. Daardoor kan Nokia updates dus snel uitvoeren.

Updates Nokia 5 en 6

De Nokia 5 en de Nokia 6 ontvingen in januari dit jaar al een update naar Android 8.0 Oreo, Nokia verrast ons dus positief door nu, in maart, de nieuwe Android-versie ook uit te rollen. In een aantal Aziatische landen hebben gebruikers van de toestellen al aangegeven de update ontvangen te hebben. Het is dus waarschijnlijk dat Europa snel zal volgen.

Er verandert voor jou als gebruiker niet veel wanneer je de update krijgt. Wel wordt het accuniveau van een aangesloten Bluetooth-speaker of –headset aangegeven in je statusbalk waardoor je weet wanneer je het apparaat moet opladen. Ook is er een vernieuwd menu voor instellingen. Het belangrijkst is natuurlijk dat deze update ook een paar beveiligingsupdates met zich meebrengt, waardoor de toestellen op het gebied van veiligheid weer helemaal up-to-date zijn.

Wist je dat..?

Wist je dat de Nokia 6 nu voor nog geen €150,- op onze website staat? Voor dat bedrag heb je een toestel dat beschikt over een vingerafdrukscanner, een Snapdragon 430 en is uitgerust met een vingerafdrukscanner! Het toestel is verkrijgbaar in drie kleuren: koper, zilver en zwart.

Meer nieuws over: