‹ Alle nieuwsberichten

Alles wat je moet weten over Apple's nieuwste iPad

Alles wat je moet weten over Apple's nieuwste iPad

Gisteren presenteerde Apple een nieuwe iPad, speciaal voor scholieren. Bijzonder is dat deze iPad geschikt is voor Apple Pencil. Lees hier alles over het nieuwe apparaat!

Let’s take a field trip

Gisteren vond er op een high school in Amerika een onderwijsevenement van Apple onder de naam ‘Let’s take a field trip’ plaats. Tijdens deze presentatie werd onder andere een nieuwe iPad gepresenteerd die het onderwijs moet gaan veroveren.

9,7-inch iPad 2018

De iPad 2018 lijkt qua uiterlijk heel erg op oudere iPads en heeft dan ook geen versmalde schermranden. De tablet is uitgerust met een retinascherm dat 9,7 inches groot is, in de homeknop is een vingerafdrukscanner verwerkt.

De iPad draait op een A10 Fusion-chip die door Apple zelf is ontwikkeld. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus beschikken over dezelfde processor. Aan de achterzijde is een 8-megapixelcamera verwerkt en aan de voorzijde bevindt zich nog een camera om mee te FaceTimen of om selfies mee te maken. Volgens Apple moet de batterij 10 uur mee gaan: genoeg voor een schooldag dus.

Voor scholieren

Dat de batterij een schooldag mee moet gaan, is belangrijk. Apple focuste zich met de presentatie van de iPad namelijk volledig op studenten en docenten. Tijdens het evenement werd namelijk ook software voor studenten en docenten gepresenteerd. Bij een demonstratie kon een docent bijvoorbeeld in één keer alle iPads van zijn leerlingen ontgrendelen, een bepaalde app opstarten en het geluid uitschakelen (altijd handig wanneer er 30 kinderen voor je zitten).

Ook fijn voor studenten: dit is de ‘meest betaalbare iPad tot nu toe’, aldus Apple zelf. De 32GB variant met alleen wifi krijgt namelijk een adviesprijs mee van €359. Scholen kunnen de tablet waarschijnlijk met korting aanschaffen.

Apple Pencil

Tot nu toe was alleen de Apple iPad Pro compatibel met de Apple Pencil, daar is nu deze iPad bijgekomen. Deze pencil met palmdetectie en een druksensor zorgt ervoor dat je op de tablet kunt tekenen zoals je dat ook met papier zou doen. Naast deze pencil kondigde Apple nog een tweede officiële stylus aan: de Logitech Crayon. Deze stylus heeft een druksensor maar is in de VS wel de helft goedkoper dan de Apple Pencil. Apple gaat de Stylus in de VS exclusief aan scholen verkopen.

Meer nieuws over: