‹ Alle nieuwsberichten

Xiaomi Mi Mix 2S: enorm werk- en opslaggeheugen

Xiaomi Mi Mix 2S: enorm werk- en opslaggeheugen

Er werd al lang over het toestel gespeculeerd, maar vandaag presenteerde Xiaomi de opvolger van de Mi Mix 2 dan toch: de Mi Mix 2S. In dit artikel lees je waarom we zo onder de indruk zijn van het toestel!

Zeer smalle schermranden

Het is dé feature waarop alle smartphonefabrikanten elkaar willen aftroeven: de schermranden. Of eigenlijk juist níet de schermranden, want hoe minder rand hoe beter. Lastig, want waar laat je de camera en sensoren die je aan de voorkant nodig hebt dan? Xiaomi was met de Mi Mix-telefoon één van de eerste fabrikanten die de schermranden bijna liet verdwijnen. Ze kozen er voor om alleen aan de onderzijde een kleine rand over te laten, hier vinden we dan ook de frontcamera. Dit ontwerp is over de jaren verfijnd en zien we bij deze nieuwe Xiaomi Mi Mix 2S dan ook weer terug!

Het scherm is dus bijna volledig voorkantvullend, waardoor het grote 5.99-inchscherm er helemaal niet voor zorgt dat het toestel zelf onhandelbaar groot is. Indrukwekkend! De vingerafdrukscanner vinden we op dit toestel aan de achterkant. Eerder gingen er nog geruchten dat deze onder het scherm zou liggen, waardoor je je vinger alleen maar op de display zou hoeven houden, maar Xiaomi beschikt kennelijk nog niet over deze technologie of heeft deze nog niet verfijnd.

Krachtig toestel

Als we naar de specificaties kijken, is het wel duidelijk dat het hier om een high-endsmartphone gaat. De telefoon wordt aangedreven door de nieuwe Snapdragon 845-chip, Qualcomms meest high-end chipset van dit moment. Daarnaast beschikt de Xiaomi Mi Mix 2S over een joekel van een werkgeheugen, namelijk maar liefst 8GB RAM. Dat is meer dan de gemiddelde laptop!!

Ook kun je naar hartenlust films en muziek downloaden of foto’s maken, want er is in de meest uitgebreide configuratie maar liefst 256(!) GB aan opslagruimte aanwezig. Dat betekent dat je dus ruwweg meer dan 50.000 foto’s kunt maken en opslaan. Je wilt natuurlijk niet dat je batterij het begeeft na een uitgebreide fotosessie, maar daar zorgt de batterij met een capaciteit van 3400mAh voor.

Camera’s

Aan de achterkant van deze smartphone vinden we, net als bij veel andere high end-toestellen, een dubbele camera. Deze camera’s zijn dit keer boven elkaar geplaatst. Xiaomi heeft gekozen voor twee 12-megapixelsensoren waarvan één camera met 2x optische zoom. De bekende reviewsite DxOMark heeft de camera's van deze Xiaomi Mi Mix 2S al uitgebreid kunnen testen en hebben dan ook een score van maar liefst 97 uit 100 toegekend! Deze Chinese underdog doet dus zeker niet onder voor grotere merken als Samsung en Apple. Je kunt de twee camera's samen gebruiken om mooie portretfoto's te schieten. Ook kun je mooie videobeelden schieten dankzij de optische beeldstabilisatie!

Net als bij zijn voorganger vinden we bij de Mi Mix 2S de frontcamera in de schermrand aan de onderzijde. Dit is aan het begin misschien wat onwenning maar door je telefoon om te draaien kun je gewoon selfies vanuit een normale hoek schieten. Xiaomi heeft de Mi Mix 2S voorzien van een 5-megapixelcamera. Hiermee krijg je dus selfies met veel detail. Een leuke extra feature is dat je dit keer ook bij de seflies een 'bokeh'-effect kunt toevoegen.

Aansluitingen

Je laadt het toestel op met een USB-C-lader: handig, want deze is symmetrisch waardoor je hem niet fout in je telefoon stoppen, en het opladen gaat via deze aansluiting veel sneller dan bijvoorbeeld met een microUSB. Er is geen 3.5mm-aansluiting meer aanwezig in deze telefoon, dit zien we ook steeds vaker zien bij nieuwe smartphones. Wel levert Xiaomi een USB-C naar 3.5mm-verloopstukje mee, waardoor je toch naar je muziek kunt luisteren als je oortjes met een 3,5mm-aansluiting hebt. Wil je tegelijkertijd opladen en muziek luisteren? Dan komt het erg goed uit dat Xiaomi dit keer ondersteuning voor Qi draadloos opladen heeft toegevoegd. Hierdoor kun je simpelweg je toestel op een draadloze lader zetten en hou je nog steeds de USB-C-poort over voor een headset.

Verkrijgbaarheid

Wij zijn erg enthousiast over deze Xiaomi Mi Mix 2S en hij staat dan ook hoog op ons lijstje om aan te gaan bieden. Er is helaas nog niks duidelijk over of, en wanneer dat mogelijk is. Houd in ieder geval onze website goed in de gaten als jij meer wilt komen weten over dit nieuwe Xiaomi-flagship!