‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht van week 12 | 2018

Telecomweekoverzicht van week 12 | 2018

In het telecomweekoverzicht van deze week: de Huawei-presentatie komt steeds dichterbij, gaan we de eerste telefoon met drié camera’s zien? Daarnaast lijkt het erop dat er binnenkort een gouden kleur van de iPhone X uitkomt en meer over de maatregelen die Chrome neemt om advertenties te blokkeren.

Huawei P20 lijkt veel goeds te beloven, dinsdag wordt alles duidelijk!

Afgelopen maandag kregen we natuurlijk de Huawei P20 Lite voor het eerst te zien, en aankomende dinsdag is alweer het volgende Huawei-evenement! De verwachting is dat we daar de opvolger van de Huawei P10 en Huawei P10 Plus gaan zien. Natuurlijk draait de geruchtenmolen al op volle toeren, zo gaat er zelfs een verhaal rond dat er een telefoon met maar liefst drié camera's bij zou kunnen zitten! De uitnodiging met de tekst “See mooore with AI” lijkt ditzelfde te suggereren. Wij kijken natuurlijk gespannen uit naar deze mogelijk baanbrekende vernieuwing! De laatste teaser van Huawei is een slow motion-video, dus het is waarschijnlijk dat ook deze technologie wordt toegepast.

Bron: GSMArena

Binnenkort iPhone X in nieuwe kleur Blush Gold in de schappen?

Er is momenteel niet veel keuze uit kleuren voor de iPhone X, zeker in verhouding tot andere iPhone-modellen die meestal in drie of vier kleuren uitkwamen. Volgens het geruchtencircuit lijkt hier binnenkort verandering in te komen. In het schap naast de iPhone X Black en de iPhone X Silver komt waarschijnlijk over niet al te lang een iPhone X Blush Gold te liggen! Meer informatie over het hoe en wanneer is schaars, maar we zouden niet verbaasd zijn als de geruchten waarheid blijken te zijn. Zo werd er bijvoorbeeld 6 maanden na de release van de iPhone 7 en 7 Plus een nieuwe, rode kleur voor deze modellen geïntroduceerd. Meer keuze is wat ons betreft meer beter! De kleur zou er ongeveer uit kunnen gaan zien als de dummy hieronder:

Bronnen: PhoneArena, 9to5Mac

Vervelende reclames in Chrome behoren voortaan tot het verleden

Google is de afgelopen druk bezig met het verbeteren van de gebruikservaring van internetbrowser Chrome. Google heeft de vervelendste, meest invasieve soort advertenties geïdentificeerd en voegde een maand geleden een adblocker toe die deze reclames blokkeert. Een opvallende stap, want Google verdient natuurlijk aan deze advertenties. Dus niet álle reclames worden geblokkeerd, maar wel pop-ups in nieuwe vensters, flikkerende of felle advertenties en reclames die meescrollen. Gister heeft Google de volgende stap genomen in dit traject en vanaf nu is het geluid geblokkeerd bij video’s die automatisch beginnen met afspelen. Wij zijn natuurlijk groot voorstander van deze verbeteringen en hopen dat er nog veel volgen!

Bronnen: Droidapp, GSMArena