‹ Alle nieuwsberichten

Presenteert Apple volgende week een nieuwe iPhone?

Presenteert Apple volgende week een nieuwe iPhone?

De afgelopen week heeft Apple uitnodigingen de deur uit gedaan voor een Apple Education Event op dinsdag 27 maart. De verwachting is dat Apple dan nieuwe iPads, MacBooks én een nieuwe iPhone gaat presenteren. Opvallend is dat Apple deze presentatie zal gaan houden op een High School en niet op eigen terrein.

Eerdere evenementen

Eerlijk is eerlijk: een Education Event klinkt niet bepaald spannend. Zes jaar geleden gaf Apple organiseerde Apple een soortgelijk educatief evenement, dat voor vele fans ook een beetje tegenviel. De naam van dit evenement is ‘Let’s take a field trip’ en Apple wil nieuwe ideeën voor docenten en studenten presenteren. Het kan dus ook maar zo zijn dat Apple alleen educatieve software gaat presenteren.

Toch gaan er dit jaar veel meer geruchten over nieuwe producten dan voorgaande jaren. De kans dat Apple dus nieuwe producten gaat presenteren, is groot. Volgens de geruchten zouden er goedkopere MaBooks, iPads én een goedkopere iPhone gepresenteerd worden.

Komt er een iPhone SE2?

Het gerucht waar wij het meest in geïnteresseerd zijn, is natuurlijk dat over de nieuwe iPhone. Meerdere bronnen spreken namelijk over een opvolger van de iPhone SE2. De iPhone SE verscheen twee jaar geleden en was erg populair: het toestel was namelijk kleiner dan andere iPhones maar beschikte wél over dezelfde krachtige hardware als grotere toestellen met een wat hoger prijskaartje.

Het afgelopen jaar namen de geruchten over een iPhone SE2 dan ook alleen maar toe. Veel mensen verwachten een SE-versie van de iPhone X, die ongeveer een half jaar geleden gepresenteerd is. Andere mensen zeggen echter dat we geen SE-versie van de iPhone X hoeven te verwachten, maar dat het gaat om een geüpgradede versie van de oorspronkelijke iPhone SE.

Nieuwe iPad

Naast een iPhone SE doen zich ook veel geruchten de ronde over een nieuwe, budgetvriendelijke iPad. Dit soort budgetvriendelijke apparaten passen wel goed bij de doelgroep van leerlingen. Wellicht kloppen de geruchten dus! Het Apple Event vindt volgende week dinsdag, 27 maart, plaats vanaf 17:00 Nederlandse tijd. De verwachting is dat het evenement een uur zal duren. Op de Apple Special Event-pagina staat nog niets over dit evenement, maar áls er een livestream is, dan is het aannemelijk dat je die via deze pagina kunt volgen.

Meer nieuws over: