‹ Alle nieuwsberichten

Vermelding Huawei Mate X opgedoken

Vermelding Huawei Mate X opgedoken

Afgelopen week bracht Huawei zijn Huawei P20 Lite al uit en de verwachting is dat later deze maand ook nog de Huawei P20 (Pro) nog zal gaan verschijnen. Nu is er bij een keuringsinstantie echter ook nog een vermelding van een Huawei Mate X met 512GB ROM (!) opgedoken.

Keuringsinstantie

Voordat een smartphone uitgebracht wordt, moet deze eerst gekeurd worden door verschillende instanties. Een Chinese keuringsinstantie heft inmiddels een beschrijving van een nieuw Huawe-toestel met codenaam NEO-AL00 uitgebracht. Het lijkt te gaan om de Huawei Mate X.

Huawei Mate X

Wat als eerste opvalt aan de Huawei Mate X is het enorme interne geheugen van het toestel: dat moet maar liefst 512GB aan bedragen! Daar kun je wel héél veel foto’s en video’s op opslaan. Ter vergelijking: de Huawei Mate 10 pro beschikt over 128GB aan opslaggeheugen wat ook al vrij veel is. Er gaan geruchten dat Samsung ook bezig is met het ontwikkelen van een toestel met 512GB aan opslaggeheugen, maar het lijkt er voorlopig op dat Huawei er met de primeur vandoor zal gaan.

Dat is niet het enige wat er over de Mate X is uitgelekt. Zo heeft het toestel volgens de keuringsinstantie 6GB aan werkgeheugen en een Kirin 970 chipset die door Huawei zelf ontwikkeld is. Het is nog volledig onduidelijk wanneer Huawei dit toestel zal gaan presenteren, momenteel kijken we vooral uit naar de Huawei P20 (Pro).

Huawei P20 (Pro)

Afgelopen week is de Huawei P20 Lite al aangekondigd, maar het is zeer aannemelijk dat er straks ook nog een ‘gewoon’ P20-toestel gepresenteerd gaat worden. Sommige geruchten spreken zelfs over een Huawei P20 Pro. Beide toestellen zullen naar verwachting uitgerust worden met ten minste twee camera’s aan de achterzijde en een scherpe selfiecamera. We schrijven ‘ten minste’ twee camera’s aan de achterzijde, omdat sommige geruchten ook onthullen dat de P20 Pro drie camera’s aan de achterzijde heeft. Of dit echt waar is, moeten we nog even afwachten.

Huawei heeft volgende week, op 27 maart, nog een presentatie gepland, waarschijnlijk zullen de nieuwe P20-toestellen dan gepresenteerd worden. Het is aannemelijk dat deze toestellen qua looks zullen lijken op de P20 Lite, dus dat betekent een notch en verticale camera’s aan de achterzijde.

Bron: All About Phones, Androidworld

Meer nieuws over: