‹ Alle nieuwsberichten

Google Lens uitgerold naar eerste Samsung-toestellen

Google Lens uitgerold naar eerste Samsung-toestellen

Google heeft een tijdje geleden al beloofd dat het zijn Lens-functie naar alle Android-smartphones zou uitbreiden. Het bedrijf heeft de functie nu uitgerold naar een aantal toestellen van Samsung.

Google Lens

Vorig jaar verscheen de Google Lens-functie in Google Assistant op de Pixel 2-toestellen van Google. Deze functie is erg goed in het herkennen van objecten, mensen, plaatsen etcetera. Wanneer je met Google Lens de camera bijvoorbeeld zou richten op een eetcafé herkent de functie het eetcafé en verkrijg je allerlei informatie zoals de menukaart, openingstijden en beoordelingen.

Vanaf november was het met een Pixel-toestel ook mogelijk om tekst die je met de camera bekijkt ‘lezen’ en eventueel voor je vertalen. Als je de Lens bijvoorbeeld op een menukaart richt, dan zie je tekstvakken rondom je beeld verschijnen met daarin de mogelijkheid om verschillende taken uit te voeren.

Je ne parle pas croissant

Dit soort functies zijn vooral handig wanneer je op vakantie bent in het buitenland en niet zo goed weet wat er op de menukaart of verkeersborden om je heen staat. Richt je Lens erop en Google kan het direct voor je vertalen. Zo voorkom je dat je per ongeluk slakken bestelt van de kaart omdat je niet wist wat ‘escargots’ betekende… Thanks Google!

Exclusief voor Pixel

De bovenstaande, handige, functies waren tot nu toe helaas alleen beschikbaar voor Pixel 2-toestellen binnen de Assistant, de toestellen uit de eerste Pixel-serie moesten het zelfs doen met alleen een preview. Google heeft begin dit jaar echter toegezegd dat Lens uitgerold zou worden naar alle Engelstalige smartphones (dat betekent dat je in Nederland ook toegang zou hebben tot Lens als je Engels als systeemtaal zou instellen). De functie verschijnt dan naar foto’s. Daarnaast heeft Google toegezegd dat Lens naar Google Assistant zou komen voor een aantal high end vlaggenschepen.

Samsung

Samsung lijkt nu de eerste fabrikant te zijn die zijn vlaggenschepen mag gaan uitrusten met Lens voor Google Assistant. Dit is wel enigszins opvallend te noemen, omdat Samsung de afgelopen jaren ook veel moeite heeft gedaan om hun eigen assistent onder de aandacht te brengen: Bixby.

De lens functie is voor veel eigenaren van Samsung-toestellen in ieder geval klaar voor gebruik. Je hoeft alleen maar Engels als systeemtaal in te stellen!. Weet je niet hoe dat moet? Pak dan onze toestelhulp er even bij! 

Bron: Androidworld

Meer nieuws over: