‹ Alle nieuwsberichten

Fitbit lanceert drie nieuwe activity trackers

Fitbit lanceert drie nieuwe activity trackers

Fabrikant Fitbit, die je wellicht kent van zijn activity trackers, heeft drie nieuwe producten aangekondigd waaronder een smartwatch: de Fitbit Versa. Ook heeft het bedrijf een activiteitentracker voor kinderen gepresenteerd. Lees hier alles over de nieuwe wearables!

De Fitbit Versa

Het eerste dat opvalt aan de Fitbit Versa is dat de smartwatch erg lijkt op de Pebble Time 2. Dit is niet zo gek: in 2016 nam Fitbit het bedrijf over om kennis in huis te halen over het maken van smartwatches. Dat lijkt gelukt te zijn. De Versa kan je hartslag bijhouden, trackt je slaap en meet natuurlijk je activiteiten. Het apparaatje is tot 50 meter onder water waterdicht en er is Bluetooth-ondersteuning aanwezig zodat je je muziek via de Versa kunt luisteren en daarvoor geen telefoon hoeft mee te nemen tijdens het sporten. Het nadeel is dat het apparaatje niet is uitgerust met een GPS-tracker: als je precies wilt bijhouden waar je hebt gesport, is het dus alsnog noodzakelijk om een smartphone met GPS mee te nemen.

Qua looks lijkt het apparaatje ook wel een beetje op de Apple Watch Series 3. Toch zijn er ook verschillen tussen de Apple Watch en de Versa. Zo moet de batterij van de Versa tot wel vier dagen mee gaan, wat minstens twee keer zo lang is als de Apple Watch. Daarnaast is de Versa lager geprijsd dan de Apple Watch. De Versa kan ook verbonden worden met een Android-smartphone, waardoor je meldingen van je smartphone te zien kunt krijgen op je smartwatch. Deze ondersteuning is er nog niet voor toestellen van Apple die draaien op iOS.

Een fitnesstracker voor kinderen

De Fitbit Ace is een smalle activity tracker met een klein, langwerpig zwart-/wit-scherm. Hij is uitgerust met een slaaptracker en een stappenteller en je kunt er met een gerust hart mee onder de douche stappen. Via de app is het mogelijk om doelen in te stellen, wanneer je deze haalt krijgen ze beloningen in de vorm van badges. Fitbit hoopt kinderen op die manier aan te sporen om actiever te zijn. Door middel van het familie-account kunnen ouders instellen welke informatie hun kinderen te zien krijgen in de app.

Fitbit Ionic

Als laatste is de Fitbit Ionic gepresenteerd die een opvolger is van de gelijknamige tracker die vorig jaar is uitgebracht. Deze tracker heeft een nog wat sportievere look dankzij het design dat in samenwerking met Adidas is ontworpen. Deze tracker is, in tegenstelling tot de Versa, wel uitgerust met een GPS en NFC en is voorzien van een hartslagmeter die ook je slaapritme kan meten. De ingebouwde Adidas Train Experience-app houdt je activiteiten mee, ook onder water want het apparaat is tot 50 meter waterdicht. De accu kan volgens Fitbit tot vijf dagen meegaan.

Bron: Androidworld, Bright.

Meer nieuws over: