‹ Alle nieuwsberichten

Wordt de OnePlus 6 binnenkort gepresenteerd?

Wordt de OnePlus 6 binnenkort gepresenteerd?

Vorige week schreven we al over de gelekte afbeeldingen van de vermeende OnePlus 6. Nu zijn er ook geruchten opgedoken over de specificaties van de opvolger van de OnePlus 5T. Betekent dat dat het toestel binnenkort officieel aangekondigd wordt?

Design: een notch!

Afgelopen week schreven we al over de notch: een inkeping aan de bovenzijde van een smartphone zoals je die misschien al kent van de iPhone X. Het lijkt erop dat ook het nieuwe toestel van OnePlus ook zal worden uitgerust met een notch.

Het scherm van de OnePlus 5T was dankzij de smalle schermranden al vrij groot, maar dat van de OnePlus 6 lijkt nóg iets groter te zijn dankzij deze notch. Verder zien we op de gelekte foto’s aan de achterkant van de smartphone een glanzend design en een dubbele camera-setting die onder elkaar is geplaatst. Ook de vingerafdrukscanner bevindt zich weer aan de achterkant. De geruchten die eerder verschenen over een vingerafdrukscanner die ín het scherm verwerkt is, zijn dus waarschijnlijk niet waar.

Nieuwe processor

Inmiddels is er ook een benchmarkscore van AnTuTu opgedoken, deze laat zien tot welke prestaties de telefoon in staat is. De score laat zien dat het toestel, met codenaam A6000, op de nieuwste chipset van Qualcomm draait: de Snapdragon 845. Dit komt niet aan als een grote verrassing, omdat de (nog aan te kondigen) toestellen van high end concurrenten ook zijn uitgerust met deze chip. Het is dus aannemelijk dat deze informatie klopt.

Beeldschermverhouding van 19:9

Volgens geruchten heeft het toestel een beeldschermverhouding van 19:9, best wel langwerpig dus. De OnePlus 5T heeft een beeldschermverhouding van 18:9, wat betekent dat het scherm van de 6 nog iets langwerpiger is dan dat van de 5T, waarschijnlijk komt dat door de notch.

OnePlus heeft zelf nog niets laten weten over een opvolger van de OnePlus 5T, maar omdat er steeds meer informatie over het toestel uitlekt, is het waarschijnlijk dat OnePlus het toestel binnenkort zal gaan aankondigen. Wij zijn in ieder geval benieuwd!

Bron: Androidworld, Android Planet

Meer nieuws over: