‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht van week 10 | 2018

Telecomweekoverzicht van week 10 | 2018

In het telecomweekoverzicht van deze week: eerste previewversie Android P uitgebracht, Fortnite Battle Royale binnenkort te spelen op smartphone en de Apple Homepod nu te koop bij Belsimpel!

Eerste previewversie Android P beschikbaar

De bètaversie van de opvolger van Android Oreo, nu nog Android P genoemd, is nu te downloaden voor testers. Het gaat om een testversie voor ontwikkelaars, zij kunnen nu de nieuwste versie van het besturingssysteem testen op bugs. De officiële realease is in het derde kwartaal en naarmate die datum dichterbij komt, zullen ook groepen ‘gewone’ gebruikers de kans krijgen om het systeem te testen. De op- en aanmerkingen van de testers worden vervolgens verwerkt in het definitieve Android P dat op alle telefoons uitgerold wordt. Er is natuurlijk al veel speculatie over de naam van de nieuwe Androidversie, maar het meest aannemelijke zijn wat ons betreft Android Pineapple Cake of Android Popsicle. Nieuw in Android P is: ondersteuning voor de ‘notch’, kleine veranderingen in het ontwerp zoals afgeronde hoeken in notificatiescherm en meer focus op privacy. Hier vind je een uitgebreid overzicht van alles over Android P.

Bronnen: Androidworld, Androidplanet

Fortnite Battle Royale binnenkort op je smartphone!

Fortnite Battle Royale is een razendpopulair spel voor PC en Playstation 4, op het hoogtepunt speelden maar liefst 3,2 miljoen spelers tegelijkertijd deze game! Voor hen is er goed nieuws: het spel komt binnenkort uit voor op de smartphone! Geïntegreerd is de Cross-Play-functie. Dat betekent dat je het spel op verschillende platforms kunt spelen, en je je voortgang op Playstation of PC meeneemt als je het spel vervolgens mij je smartphone gaat spelen. Als je het spel nu dus al speelt, stap je dus direct in op het level waar je nu bent en je neemt het dus ook op tegen mensen die op de Playstation of PC spelen. Het spel is in grote lijnen exact zoals je het nu kent: de kaart, wapens en het bouwen zijn ook toegepast in de smartphoneversie. iOS-gebruikers kunnen zich vanaf 12 maart inschrijven voor het ‘Invite Event’, voor Android is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Bron: Androidworld

Apple Homepod te koop!

Deze week zijn we begonnen met de verkoop van Apple’s nieuwste product: de Apple Homepod. Het uiterlijk van deze slimme speaker is, zoals we dat van Apple gewend zijn, tot in de puntjes verzorgd: het design is een stijlvolle en mooi afgewerkte. Daarnaast zijn wij stiekem best onder de indruk van het volume en de geluidskwaliteit die de ingebouwde grote woofer en zeven tweeters maken. Doordat Siri, Apple’s assistent, ingebouwd is kun je de speaker ook vragen stellen of opdrachten geven. Zo kan Siri je het weerbericht vertellen, sportuitslagen voorlezen, of een berichtje voor je versturen. Ook zet zij op commando je lievelingsmuziek aan. Zo hoef je dus nooit meer op te staan om een volgend liedje aan te zetten! De bovenkant is aanraakgevoelig en je verbindt je iPhone simpelweg door hem naast de Homepod te houden. De Apple homepod is er in het wit en zwart.

Wij konden het natuurlijk niet laten hem ook even uit te proberen!:

Meer nieuws over: