‹ Alle nieuwsberichten

Met je smartphone tegelijkertijd streamen naar meerdere apparaten: het kan!

Met je smartphone tegelijkertijd streamen naar meerdere apparaten: het kan!

Qualcomm gaat Broadcast Audio implementeren in zijn nieuwste chip, de Snapdragon 845. Deze functie maakt het mogelijk om audio tegelijkertijd naar meerdere apparaten te streamen. De fabrikant werkt daarnaast ook nog aan een chip die draadloze oordoppen beter laat werken. Lees er hier alles over!

De Snapdragon 845

Het is zeer waarschijnlijk dat een groot deel van de vlaggenschepen die dit jaar gepresenteerd zullen worden zullen worden aangestuurd door Qualcomms Snapdragon 845. Deze high end-processor volgt de Snapdragon 835 op en moet nog weer een stukje sneller en energiezuiniger zijn dan zijn voorganger. Volgens bronnen zullen onder andere de vlaggenschepen van Sony, LG en Nokia worden uitgerust met de nieuwe chip.

Broadcast Audio

De Snapdragon 845 zal dus worden uitgerust met de Broadcast Audio-technologie, waarmee je via Bluetooth je muziek kunt streamen naar meerdere headsets en speakers tegelijk. De technologie zorgt ervoor dat de muziek perfect gestreamd wordt, waardoor het veel makkelijker wordt om tijdens en feestje meerdere speakers over de ruimte verplaatsen. De enige voorwaarde is dat alle apparaten waarnaar gestreamd wordt, zich binnen het Bluetooth-bereik bevinden.

Via de smartphone met de Snapdragon 845-chip heb je controle over welke apparaten allemaal toegang krijgen tot de audio. Het is namelijk niet de bedoeling dat mensen mee kunnen luisteren wanneer jij een telefoongesprek voert via je Bluetooth-headset.

Verbetering draadloze oordoppen

Draadloze oordoppen zijn voor veel mensen een uitkomst: je bent dankzij de Bluetooth-verbinding niet afhankelijk van snoeren waardoor je je muziek veel vrijer kunt luisteren. Het nadeel van dit soort draadloze oordoppen (op Apple EarPods na) is echter dat de oordoppen stapsgewijs gekoppeld worden. Dopje 1 staat in verbinding met je telefoon en dopje twee staat weer in verbinding met dopje 1. Zo’n stapsgewijze verbinding zorgt ervoor dat de accu sneller leeg is: dopje 1 moet immers met zowel de telefoon als het tweede dopje in verbinding staan. Ook is er een kleine vertraging tussen beide dopjes.

Qualcomm werkt gelukkig aan TrueWireless, een technologie die in de Bluetooth-chips van dit soort oordoppen geplaatst kan worden. Deze chips maken met mogelijk voor telefoons om de muziek naar beide oordoppen tegelijkertijd te sturen, waardoor je volgens Qualcomm tot wel 65 procent minder stroom verbruikt. Handig!

Bronnen: Bright, Qualcomm & Android Planet

Meer nieuws over: