‹ Alle nieuwsberichten

Asus presenteert Zenfone 5, Zenfone 5 Lite Zenfone 5Z en Zenfone Max (M1)

Asus presenteert Zenfone 5, Zenfone 5 Lite Zenfone 5Z en Zenfone Max (M1)

Het Mobile World Congress is nog in volle gang en zojuist heeft Asus de kans gehad om nieuwe toestellen te presenteren. De fabrikant presenteerde onder andere een gloednieuwe Asus Zenfone 5 en een Zenfone 5 Lite. Lees hier alles over de toestellen!

Zenfone 5

Asus staat bekend om zijn betaalbare midrangers, de Zenfone 5 is er één van hun nieuwe telefoons die aan de bovenkant van dit segment staat. Het toestel heeft zeer smalle schermranden en een scherm van 6,2 inches groot. Het LCD-scherm heeft een 19:9-verhouding. Dankzij de smalle inkeping aan de bovenkant van het scherm, heeft het toestel wel iets weg van de iPhone X. Zenfone heeft in 2014 overigens al een Zenfone 5 en 5 Lite uitgebracht, maar die lijken eigenlijk in niets op deze nieuwe toestellen.

De voorkant van het toestel bestaat uit glas en de body is gemaakt van stevig aluminium. Aan de achterkant van het toestel vinden we een 12 megapixelcamera, een groothoeklens, een LED-flitser en een vingerafdrukscanner waarmee het toestel snel ontgrendeld kan worden. Aan de voorkant van het toestel bevindt zich een 8-megapixelcamera om selfies mee te maken of mee te videobellen. Muziek luister je via de twee stereospeakers waarmee de Zenfone 5 is uitgerust.

Specificaties

De telefoon draait op Android Oreo met Asus’ eigen skin. De Zenfone 5 wordt aangedreven door een Snapdragon 636-chip en er is de keuze tussen een variant met 4 en 6GB werkgeheugen met 64GB opslag. De accu heeft een capaciteit van 3300mAh, wat niet bijster veel is voor een toestel met zo’n groot scherm. De 3,5mm-aansluiting is gelukkig nog wel aanwezig, waardoor je niet noodzakelijk aangewezen bent op draadloze headsets.

Het toestel is ook uitgerust met leuke Artificial Intelligence-functies. Zo kun je instellen dat de ringtone iets harder afspeelt als de telefoon constateert dat er veel omgevingsgeluid is. AI Charging houdt je oplaadgedrag in de gaten en ervoor zorgt dat jouw toestel optimaal wordt opgeladen.

De Zenfone 5 Lite

De Zenfone 5 Lite bevindt zich, net als de Zenfone 5, aan de bovenkant van de middenklassers. Met name de camera’s vallen op; aan de achterzijde van het toestel vinden we namelijk twee camera’s met resoluties van 16 megapixels! Hiermee kun je HDR-foto’s maken en in 1080p-kwaliteit video’s maken met 30 frames per seconde. Aan de voorkant van het toestel bevindt zich ook nog eens een dubbele camera, deze zelfs allebei met een resolutie van 20 megapixelss én een LED-flitser. De Zenfone 5 is dus uitgerust met vier camera’s! Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde kun je gebruik maken van een groothoeklens die foto’s met een hoek van 120 graden kan maken.

Het scherm van de Zenfone 5 is 5,7 inches groot en heeft een 18:9-verhouding. De body is vervaardigd van aluminium. Het scherm heeft een LCD-resolutie van 1080x2160 pixels en is gemaakt van 2.5D-glas. Bij de Zenfone 5 Lite is, in tegendeel tot de Zefone 5, geen notch aanwezig.

Onder de motorkap

De Zenfone 5 Lite wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 430 chipset. Je hebt de keuze tussen uitvoeringen met 3 of 4GB RAM en tussen 32 en 64GB aan opslaggeheugen , bij alle varianten is het geheugen met behulp van een microSD-kaartje uit te breiden tot 256GB. De batterij heeft een capaciteit van 3300 mAh.

De Asus Zenfone 5Z

De Asus Zenfone 5Z is met een Snapdragon 845-processor het meest high-end toestel uit de reeks, en is qua uiterlijk haast identiek aan de Zenfone 5. Het toestel heeft daarnaast tot maar liefst 8GB aan RAM-geheugen (er is de keuze tussen een variant van 4, 6 en 8GB) en tot 256GB intern geheugen (ook hier is weer de keuze tussen 64, 128 en 256GB geheugen). Net als de Asus Zenfone 5, heeft ook dit toestel een notch aan de bovenkant van het 6,2 inchsscherm met 19:9-verhouding, waardoor het scherm bijna volledig voorkantvullend is.

Aan de achterzijde vinden we een 12-megapixelcamera en een groothoeklens waarmee je foto’s met een hoek van 120 graden kunt maken. De selfiecamera heeft een resolutie van 8 megapixels. Qua connectiviteit beschikt het toestel over een USB C-poort, is het toestel uitgerust met Bluetooth 5.0 en NFC. De accu heeft een capaciteit van 3300 mAh. Net als de Zenfone 5, beschikt dit toestel ook over kunstmatige intelligentie én heeft Asus eigen emoji ontwikkeld: ZeniMoji. Hiermee kun je zelf emoji’s maken met jouw stem en gezichtsuitdrukkingen.

De Asus Zenfone Max (M1)

Anders dan de naam doet vermoeden, is het scherm van de Zenfone Max (M1) met 5,5 inches niet groter dan dat van de hierboven besproken smartphones. De ‘Max’ lijkt te slaan op de accucapaciteit van het toestel: deze bedraagt namelijk 4000mAh. Volgens Asus is dit voldoende voor tot wel 21 dagen standby-tijd: de dag kom je er sowieso mee door.

Aan de achterkant van het toestel vinden we een dubbele camera die bestaat uit een 13-megapixelcamera en een groothoeklens. De selfiecamera heeft een resolutie van 8 megapixels. Het toestel draait op een degelijke quad-core processor van Qualcomm en is beschikbaar tot 3GB werkgeheugen en tot 32GB opslaggeheugen. Of er nog meer Max-toestellen op de markt komen is nog onduidelijk, de naam doet dat in ieder geval wel vermoeden. Vorige week presenteerde Asus de Zenfone Max Plus al.

Meer nieuws over: