‹ Alle nieuwsberichten

Samsung Galaxy S9 en S9+ officieel: het zit hem in de details

Samsung Galaxy S9 en S9+ officieel: het zit hem in de details

Ben jij ook benieuwd naar de nieuwe vlaggenschepen van Samsung? We hebben één van de belangrijkste presentaties van het jaar live gevolgd en hebben alle details voor je op een rijtje gezet. Lees hier álles over de Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9+!

Verbeterde camera’s

De focus van de nieuwe toestellen lag vanavond duidelijk op de vernieuwde camera’s van de toestellen. Niet zo gek ook, want Samsung heeft zichzelf weer weten te overtreffen. Zo zien we bij de Samsung Galaxy S9 een enkele camera aan de achterzijde met een resolutie van 12 megapixel. Bijzonder is dat het diafragma van de camera variabel is af te stellen van f/1.5 tot f/2.4. Dat betekent dat je onder verschillende lichtomstandigheden de beste instellingen kunt kiezen om zo de perfecte foto te kunnen schieten.

De Samsung Galaxy S9+ heeft zelfs twee camera’s aan de achterzijde, waarvan één ook weer met een handmatig aan te passen diafragma. De tweede camera heeft ook een resolutie van 12 megapixels en heeft een diafragma van f/2.4. Omdat er twee camera’s aanwezig zijn kun je zelf eenvoudig scherptediepte-effecten creëren met de S9+. De camera’s van de S9+ is ook nog eens uitgerust met 2x optische zoom zodat er geen kwaliteit verloren gaat wanneer je inzoomt. Aan de voorkant van beide toestellen vinden we overigens scherpe 8-megapixelcamera’s. Met die mooie selfies zit het dus ook wel snor.

Display

Zowel de S9 als de S9+ zijn uitgerust met een Quad HD+ Super AMOLED-paneel dat levensechte kleuren toont. Het display van de S9 is 5.8 inch groot en dat van de S9+ 6.2 inch. Ze hebben een resolutie van 2960x1440 pixels en een verhouding van 18.5:9. Voordeel van beide toestellen is dat de schermranden héél erg smal zijn, waardoor er veel ruimte is voor het scherm en de toestellen relatief klein zijn gebleven. Zoals we dat inmiddels haast gewend zijn van high end Samsung-toestellen, zijn de schermranden van het toestel aan de zijkanten weer afgebogen. Dit geeft de toestellen een moderne, haast futuristische look die, en daar gaat het uiteindelijk om, een fijne weergave biedt.

Onder de motorkap

Opvallend is dat er niet alleen op het gebied van camera en display-grootte, ook onder de motorkap verschillen zijn tussen de S9 en S9+. Dit was eerder niet het geval tussen de ‘gewone’ Galaxy-modellen en de ‘+’-edities. Zo is de S9 uitgerust met 4GB aan RAM-geheugen (wat overigens genoeg moet zijn), maar beschikt de S9+ zelfs over 6GB aan RAM. Ook de accucapaciteit van de S9+ is met 3500mAh iets groter dan die van de S9 van 3000mAh. De toestellen draaien wel op dezelfde achtkernige Exynos 9810-chip, die door Samsung zelf ontwikkeld is. Ook hebben ze allebei 64GB aan opslaggeheugen dat eventueel uit te breiden is met een microSD-kaartje.

Handige snufjes

De toestellen zijn weer uitgerust met de nodige technologische snufjes, waaronder een accelometer, barometer, gyrosensor en een kompas. Ook zijn beide toestellen weer uitgerust met een irisscanner, waarmee je je telefoon binnen een handomdraai kunt ontgrendelen zonder dat je een code hoeft in te typen. Voordeel van de irisscanner is dat hij wat veiliger is dan de meeste gezichtsherkenningstechnologieën: volgens Samsung kan de scanner namelijk niet gefopt worden met een foto. Dat betekent overigens niet dat de S9 niet beschikt over gezichtsherkenningstechnologie: die is er wel, maar die werkt samen met de irisscanner om het toestel nóg sneller te kunnen ontgrendelen.

Als je je telefoon liever ontgrendelt met je vingerafdruk is dat natuurlijk ook mogelijk: de vingerafdrukscanner bevindt zich aan de achterkant van het toestel, onder de camera. Dit laat ook zien dat Samsung écht naar zijn gebruikers heeft geluisterd. De vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy S8 bevond zich namelijk náást de camera, maar veel mensen gaven aan dat ze dit onhandig vonden.

Connectiviteit

De Samsung Galaxy S9 en S9+ beschikken over een USB C-poort, waarmee je de smartphones razendsnel kunt opladen. Het is overigens ook mogelijk om de smartphones draadloos op te laden, zodat je geen snoer hoeft in te pluggen. Ook de 3,5mm-poort is nog aanwezig in het toestel. Dit is opvallend, omdat deze bij meerdere high end-toestellen is weggelaten en je met die toestellen dus alleen nog maar via Bluetooth muziek kunt luisteren. In de S9 kun je dus ook nog je favoriete liedjes beluisteren met je ‘ouderwetse’ headset. Luister je je muziek liever niet door oortjes of een koptelefoon? De S9 en S9+ zijn allebei uitgerust met stereo speakers die ontwikkeld zijn in samenwerking met AKG en Dolby. Dat betekent dat de smartphones muziek van superhoge kwaliteit kunnen afspelen!

Verkrijgbaarheid Samsung Galaxy S9 en S9+

De adviesprijs van de S9 bedraagt € 849,00 en bestellen kan direct via deze pagina. De grotere S9+ heeft een adviesprijs gekregen van € 949,00 en is via deze pagina direct te bestellen.