‹ Alle nieuwsberichten

Foto's prototype nieuw Sony-vlaggenschip opgedoken

Foto's prototype nieuw Sony-vlaggenschip opgedoken

Het lijkt het erop dat Sony het uiterlijk van hun smartphones na jarenlang over een andere boeg gooit! Check hier de foto's van een prototype van het toestel en kijk of jij net zo enthousiast wordt als wij. Ook lees je hier de andere geruchten die over deze telefoon rondgaan.

Nieuw design?!

Sony kondigde het eerder al aan: naar jaren nagenoeg hetzelfde design te behouden, gooien ze het binnenkort toch over een andere boeg. Waar telefoons van Sony meestal erg vierkant zijn en met rechte hoeken, lijkt het nieuwe ontwerp een stuk ronder te worden. Hoewel we het enorm kunnen waarderen dat Sony zijn eigen pad kiest, heeft een ronder ontwerp met kleinere schermranden ook zeker voordelen. Dit ligt namelijk wat beter in de hand, en je kunt met een ronder ontwerp makkelijker verder reiken met je vinger op het beeldscherm.

Het lijkt erop dat we dit nieuwe ontwerp al binnenkort gaan zien, want naar verwachting presenteert Sony aanstaande maandag tijdens het MWC een nieuwe smartphone mét nieuw ontwerp! Dat blijkt uit de foto van het prototype hierboven (rechts). Dit gerucht wordt versterkt door een teaser van de fabrikant zelf.

Welke geruchten gaan er nog meer?

In het geruchtencircuit wordt het nieuwe toestel hardnekkig de Xperia XZ2 genoemd, we zouden er dan ook niet gek van op kijken als dit inderdaad de naam van de nieuwe Sony-smartphone is. Het lijkt er verder op dat de fabrikant voor het beeldscherm een verhouding van 2:1 kiest. Grisha, degene die de foto’s van het prototype op de Xperia Blog heeft geplaatst, maakt melding van de afwezigheid van een 3.5mm-poort en zegt dat de vingerafdrukscanner op de achterkant geplaatst is.

Wanneer is de Sony Xperia XZ2 te koop?

De verkoopdatum van het nieuwe Xperia-toestel is nog onduidelijk. We verwachten dus dat de smartphone aanstaande maandag (26 februari) gepresenteerd wordt, maar over de prijs en verkoopdatum is nog niks bekend. Houd voor alle informatie onze site in de gaten!

Bronnen: Xperia Blog, GSMArena & PhoneArena