‹ Alle nieuwsberichten

Telecomoverzicht van week 7 | 2018

Telecomoverzicht van week 7 | 2018

Deze week in het telecomoverzicht: er is een draadloze snellader voor de Samsung Galaxy S9 opgedoken, de Huawei Mate 10 Lite krijgt gezichtsherkenning en Facebook komt dit jaar met twee smart speakers!

Foto’s van draadloze snellader voor de Samsung Galaxy S9

Net als de S8 krijgt de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus vermoedelijk een draadloze oplader. Hoewel deze nieuwe oplader waarschijnlijk veel op zijn voorganger lijkt, laadt hij mogelijk iets sneller op. De nieuwe snellader wordt naar verwachting tijdens het Mobile World Congress uitgebracht. De lader waarover nu informatie is uitgelekt, heeft een vermogen van 9V en 2A. Hoewel een totaal vermogen van 18W geleverd kan worden zal Samsung dit waarschijnlijk beperken tot 15W. Hiermee laad je waarschijnlijk je Galaxy S9 of S9 Plus in twee en een half uur volledig op.

Bron: Tweakers

Huawei Mate 10 Lite krijgt gezichtsherkenning

Na de iPhone X en OnePlus 5T volgt de Huawei Mate 10 Lite nu ook. Deze betaalbare telefoon wordt dankzij een update van gezichtsherkenning voorzien. Met deze nieuwe feature ontgrendel je je toestel wanneer je in de frontcamera kijkt. De techniek scant meerdere kenmerken van je gezicht, waardoor het dragen van een pet of zonnebril geen problemen oplevert! De nieuwe update voegt ook AR Lens toe. Hierdoor kun je in de vertrouwde camera-app gebruik maken van extra filters, effecten en achtergronden. Daardoor is het mogelijk bijvoorbeeld Times Square als achtergrond gebruiken! Alle Mate 10 Lite-telefoons zullen eind maart van de update worden voorzien.

Bron: Androidplanet

Facebook lanceert twee slimme speakers

Facebook is met meer dan een miljard gebruikers het grootste social media-platform. Tot nu toe heeft Facebook op het gebied van hardware nog niks. Tot nu. Onder de naam ‘Aloha’ zou Facebook werken aan een slimme speaker. Andere grote technologische bedrijven gingen Facebook al voor. Zo heeft Apple de HomePod met Siri, Amazon de Echo met Alexa en Google de Google Home met Google Assistant. De slimme speaker van Facebook zou het meest weghebben van de Echo van Amazon, dit is een slimme assistent waarop onder andere videobellen mogelijk is. Later verscheen er een tweede naam, namelijk ‘Fiona’. Deze slimme speaker zou voorzien zijn van een Siri-achtige assistent. We verwachten dat Facebook dit jaar nog met een dergelijke apparaten op de markt komt.

Bron: Androidworld