‹ Alle nieuwsberichten

Nokia presenteert verschillende nieuwe smartphones op MWC 2018

Nokia presenteert verschillende nieuwe smartphones op MWC 2018

Nokia heeft als smartphonefabrikant het Mobile World Congress afgetrapt met de aankondiging van verschillende nieuwe mobiele telefoons. De Nokia 1 is voor de instappers, maar de fabrikant heeft ook nieuwe midrangers en een high-end model gepresenteerd.

HMD Global op Mobile World Congress 2018

HMD Global gooide vorig jaar hoge ogen bij de presentatie van verschillende nieuwe Nokia-toestellen op het Mobile World Congress. Naast een vernieuwde Nokia 3310, zagen we ook verschillende smartphones verschijnen. Ook bij het MWC van 2018 is HMD Global weer aanwezig, dat is het bedrijf dat de bekende naam van Nokia onder licentie heeft en dus aankomende jaren mag gebruiken. Op dit grote mobiele congres zien we dan ook verschillende nieuwe smartphones! Daarnaast presenteert het bedrijf ook een vernieuwde versie van de iconische Nokia 8810, ook wel de banana-phone genoemd. Deze zogenaamde Nokia 8810 4G valt op vanwege zijn zeer herkenbare uiterlijke en kan overweg met verschillende Google-apps zoals Maps en Assistant. Uiteraard is ook het bekende spelletje Snake op deze 'slimme featurephone' te vinden.

Nokia 1 en Android One

Naast de aankondiging van de nieuwe toestellen liet Nokia ook weten de enige en officiële partner te worden van Google voor het uitbrengen van Android One-toestellen in Europa. Android One is een bijgeschaafde versie van Android, zonder allerlei toepassingen van de fabrikant. De software is geoptimaliseerd om te werken op devices die wat minder krachtig zijn. Bij deze aankondiging werd dan ook direct de Nokia 1 getoond. Dit toestel zal draaien op een Go-variant van Android 8.0 Oreo en is voorzien van een scherm met een diagonaal van 4,5 inch. De resolutie daarvan is 854x480 pixels en er is 1GB werkgeheugen aanwezig. De processor bevat vier rekenkernen die geklokt zijn op 1,1GHz en foto’s schiet je met de 5- of 2-megapixelcamera. Dat alles wordt voorzien van de nodige accupower door middel van een batterij met een capaciteit van 2150mAh. De adviesprijs van dit toestel bedraagt € 99 en deze goedkope instapper moet vanaf april in de winkels liggen.

Nokia 6 in twee verschillende smaken

De Nokia 6 van 2017 was een groot succes voor Nokia en het is dan ook niet zo gek dat op het MWC nu ook een vernieuwde variant is gepresenteerd. Deze 6.1-variant zoals Nokia het zelf noemt komt in twee varianten op de markt, waarbij het werk- en opslaggeheugen zullen verschillen. Daarnaast is er ook verschil te zien in de kleurstelling van deze toestellen. De Nokia 6 met een adviesprijs van € 279 beschikt over 3GB RAM en 32GB uitbreidbare opslag, terwijl de adviesverkoopprijs voor het model met 4GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen € 299 is.

Beide varianten beschikken over een display van 5,5 inch met een full HD-resolutie, net zoals het model uit 2017. Op de achterkant is een 16-megapixelcamera te vinden, waarbij de samenwerking weer is aangegaan met de bekende fabrikant Zeiss. Op de voorkant is een 8-megapixelcamera te vinden en het toestel beschikt over de Snapdragon 630-processor van Qualcomm. Deze chipset bevat acht rekenkernen die geklokt zijn op maximaal 2,2GHz. Waar het 2017-model nog over een microUSB-poort beschikte, is er nu gekozen voor een toekomstbestendige USB C-variant. Deze kan gebruikt worden om data te synchroniseren, maar ook om de accu van 3000mAh op te laden. De versie van € 279 zal verschijnen in het zwart en wit, waarbij beide versies afgewerkt zijn met koperen accenten en zal vanaf half april beschikbaar zijn. De versie met meer geheugen is blauw met gouden accenten en zou vanaf eind april geleverd moeten gaan worden.

Nokia 1, 6.1, 7+ en 8 Sirocco Edition

Nokia 7+ en Nokia 8 Siricco-editie

Ook werd op het Mobile World Congress de Nokia 7+ getoond, een toestel met een display van 6 inch. Deze heeft een verhouding van 18:9, waardoor deze ietwat langwerpig is, een trend in smartphoneland. Er is 4GB werkgeheugen aanwezig en het interne geheugen van 64GB kan worden uitgebreid met een microSD-kaart. De behuizing is gemaakt van aluminium en keramiek en de krachtige en energiezuinige Snapdragon 660-processor drijft het geheel aan. Voor de adviesprijs van € 399 krijg je ook nog een accu met een capaciteit van 3800mAh, die op te laden is via de USB C-poort.

Het paradepaardje van deze Spaanse beurs is de Nokia 8 Sirocco Limited Edition, die gezien kan worden als opvolger van de huidige Nokia 8. Het toestel bevat een behuizing van een sterk soort aluminium en is voorzien van een 5.5-inchscherm. Er is gekozen voor een POLED-paneel, waardoor kleuren er erg goed uitzien en het contrast erg diep is. Ook heeft deze keuze ervoor gezorgd dat de schermranden van het toestel afgerond zijn. De Nokia 8 Sirocco is water- en stofdicht en wordt geleverd met een dubbele camera aan de achterkant, waarmee je onder andere de Pro-modus kunt gebruiken om zo prachtige foto’s en filmpjes te maken. Deze smartphone van Nokia bevat een 3250mAh-accu en heeft een adviesprijs gekregen van € 749, waarbij de uitlevering zou moeten plaatsvinden vanaf eind april.