‹ Alle nieuwsberichten

CAT presenteert opvolger S60: De CAT S61

CAT presenteert opvolger S60: De CAT S61

De CAT S60 was het afgelopen jaar al een erg populair toestel, CAT heeft er daarom gelukkig voor gekozen om een opvolger van het toestel uit te brengen: de CAT S61. CAT heeft de smartphone zojuist aangekondigd, lees er hier alles over!

Toffe functies

De CAT S61 is voorzien van een aantal toffe functies die bovendien ook nog eens praktisch zijn. Zo heeft de CAT S61 een ingebouwde Sensirion luchtkwaliteitsmeter, die je waarschuwt wanneer er hoge concentraties schadelijke stoffen in je omgeving zijn. Handig wanneer je bijvoorbeeld aan het verven bent! De sensor meet bovendien ook luchtvochtigheid en de temperatuur.

Daarnaast is het toestel voorzien van een laserondersteunende oppervlakte- en afstandsmeter die tot 10 meter kan meten. De CAT S61 is dus niet alleen een smartphone, maar ook een handige multitool!

Scherpe foto’s

Wanneer je op zoek bent naar een stevige telefoon die wel tegen een stootje kan, betekent dat natuurlijk lang niet altijd dat je ook in wil leveren op bijvoorbeeld de kwaliteit van de camera. Bij CAT begrijpen ze dat. Ze hebben de S61 dan ook uitgerust met een 16-megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel. Zo maak je dus overal waar je bent prachtige foto's en kun je video's opnemen in 4K. Ook kun je mooie selfies maken vanaf de steiger met de 8-megapixelcamera aan de voorzijde van het toestel.

De S61 is uitgerust met een infraroodcamera (FLIR) die nog beter moet zijn dan die van de CAT S60. De verbeterde software zorgt ervoor dat je een groter contrast hebt en heeft een van VGA naar HD geüpgrade camera. De infraroodcamera heeft een temperatuurbereik van -20 tot 400 graden. Handig, want zo kun je onder andere oververhitte elektrische apparaten opsporen en kijken in het donker. En wil je graag alles wat je meemaakt delen met de wereld? Dat komt mooi uit, want het is mogelijk om je beelden te livestreamen via Facebook, dat geldt ook voor de beelden die je maakt met de infraroodcamera.

Valbestendig

De CAT S61 heeft een versterkt, in aluminium gegoten frame dat erg sterk is. Dankzij dit frame doorstaat het toestel vallen van 1.8 meter op beton. Je kunt het toestel ook gerust in het water laten vallen, want het toestel is IP68-gecertificeerd. Het toestel kan tot 3 meter ondergedompeld worden voor maximaal een uur. De nieuwste Corning Gorilla Glass 5 screenprotector zorgt er bovendien voor dat het display ook tegen een stootje kan. 

Handig extraatje is dat het 5,2-inchdisplay geoptimaliseerd is voor buitengebruik, je kunt hem namelijk bedienen met handschoenen en natte vingers. Als je gebeld wordt terwijl je met handschoenen aan op de bouwplaats staat, kun je dus direct opnemen. 

Onder de motorkap

De S61 wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 630 die erg energiezuinig is. De 4GB aan RAM-geheugen zorgen ervoor dat het toestel vloeiende prestaties levert. Er is 64GB aan opslaggeheugen aanwezig en dat is eventueel uit te breiden met een microSD-kaartje.De accu van de CAT S61 heeft een capaciteit van 4500mAh: lekker veel dus! Zo kun je het toestel de hele dag gebruiken zonder hem tussentijds op te hoeven laden. Mocht de batterij toch op een onhandig moment leeg zijn, dan laad je hem snel weer op dankzij de QuickCharge 4.0-technologie.

Hebben!

Is zo’n toestel wel iets voor jou? Naar verwachting kun je CAT S61 bij Belsimpel bestellen vanaf april dit jaar, zowel met als zonder abonnement. Het toestel heeft een adviesprijs van €899,-. 

Meer nieuws over: