‹ Alle nieuwsberichten

Telecomoverzicht van week 6 | 2018

Telecomoverzicht van week 6 | 2018

Deze week in het telecomoverzicht: verras je liefje met een persoonlijke valentijnsvideo, er komen in 2018 157 nieuwe emoji’s bij en kunnen we binnenkort videobellen met WhatsApp Web? Je leest het in het telecomoverzicht!

Maak zelf een valentijnsvideo met Google Foto’s!

Google heeft een nieuwe functie aan zijn Foto’s-App toegevoegd die het mogelijk maakt om themavideo’s te maken op basis van eerder gemaakte foto’s en video's. Door in de Assistent voor ‘Film’ te kiezen krijg je een scherm met daarop een aantal thema’s die je voor je video kunt kiezen. Een van de thema’s is een ‘Valentine’s Day Movie’. Je kunt Google zelf met behulp van kunstmatige intelligentie een aantal foto’s laten selecteren voor je video, maar er is ook de mogelijkheid om zelf foto’s te kiezen. Het aanbod van videothema’s is afhankelijk van je foto’s. Zo verschijnt er bij sommige mensen een ‘Meow Movie’-thema, maar deze verschijnt uiteraard alleen bij mensen die kattenfoto’s op hun telefoon hebben staan. Ga jij de nieuwe functie uitproberen?

Bron: Google

Videobellen met WhatsApp Web

De meeste Nederlanders hebben de app wel op hun smartphone staan, voor sommige mensen was ie zelfs de reden om een smartphone aan te schaffen: WhatsApp. De afgelopen jaren zijn er veel extra functies in de app verschenen zoals videobellen en het versturen van GIF’s. Ook is er een webversie van de app verschenen, WhatsApp Web. Deze maakt het mogelijk om via je desktop WhatsApp-berichtjes te versturen, mits je telefoon niet te ver weg is. Nu gaan er geruchten dat WhatsApp Web ook de mogelijkheid gaat krijgen om te videobellen. WhatsApp heeft bijna 1,5 miljard actieve gebruikers per maand, dus dat zou betekenen dat Facebooks Messenger en Skype er een sterke concurrent bij kunnen krijgen.

Bron: Androidworld

Nieuwe emoji’s in 2018!

Er is inmiddels voor bijna elke gemoedstoestand wel een emoji te vinden, maar de emoji-ontwikkelaars bij Emojipedia vonden kennelijk dat er nog heel veel emoji’s ontbraken. In 2018 worden er namelijk 157 nieuwe emoji’s uitgebracht. Onder de nieuwe emoji’s bevinden zich onder andere superhelden, schurken, een wasbeer en een rol WC-papier. Ook voor de roodharigen onder ons is er goed nieuws: hun haarkleur wordt eindelijk toegepast op alle emoji-poppetjes. Benieuwd naar alle nieuwe emoji’s? Bekijk dan de video hieronder!

Bron: Android Planet

 

Meer nieuws over: