‹ Alle nieuwsberichten

Nokia kondigt nieuwste NFC toestel aan - Nokia 6216 Classic

Nokia kondigde vandaag haar derde toestel met NFC aan: de Nokia 6216 Classic. Een handige compleet uitgeruste candybar met NFC informatie opgeslagen op je simkaart, handig als je mobiel wilt betalen.

Nokia kondigt nieuwste NFC toestel aan - Nokia 6216 Classic

Near Field Communication

Vandaag presenteerde Nokia de 6216 Classic, niet alleen een reguliere mobiele telefoon met uitgebreide functies voor het middensegment, maar ook de eerste op de wereld die ervoor zorgt dat je betalingsgegevens op je simkaart kan opslaan. NFC (Near Field Communication) technologie wordt vooralsnog niet veel gebruikt in Nederland. Je kunt er gemakkelijk afbeeldingen, muziek en andere bestanden mee oversturen, maar het belangrijkste is toch wel dat je met één druk op de knop betalingen kan verrichten met het toestel.

Creditcard Gegevens

Je kunt je creditcard gegevens gemakkelijk op de Nokia 6216 Classic opslaan. Kom je vervolgens bij een parkeergarage aan die NFC betalingen ondersteunt, dan hoef je alleen maar je 6216 Classic bij de betalingszuil te houden en op je toestel voor betaling te kiezen, hartstikke handig.

Nokia 6216 Classic

Naast NFC mogelijkheden heeft de Nokia 6216 Classic veel meer te bieden. Natuurlijk kan je er ook mee bellen en SMSen, maar een 2 megapixel camera is ook van de partij. Daarnaast kan je met de GPRS en UMTS ondersteuning het web op om je vriendennetwerpen bij te werken en om onderweg dingen op te zoeken. Het interne geheugen van 22 MB is tot 8 GB uitbreidbaar middels geheugenkaartjes.

Verkoopprijzen

De Nokia 6216 Classic zal waarschijnlijk rond het derde kwartaal de winkels binnenrollen, verkoopprijzen zijn helaas nog niet bekend.

Meer nieuws over: