‹ Alle nieuwsberichten

Oprichter OnePlus: "Er komt geen OnePlus X2"

Oprichter OnePlus: "Er komt geen OnePlus X2"

De OnePlus 5T was nog maar net uit, of er werd alweer volop gespeculeerd over een nieuw toestel van de OnePlus. Dit zou de OnePlus 6 worden of de OnePlus X2: een opvolger van de OnePlus X. Carl Pei, de oprichter van OnePlus, tweet echter dat we niet op een OnePlus X2 hoeven te rekenen.

De OnePlus X

De OnePlus X verscheen in november 2015 en was niet het succes waar OnePlus op had gehoopt. Dit had waarschijnlijk te maken met het feit dat de telefoon vrij kort na de OnePlus 2 verscheen (slechts 4 maanden later). Ook de hardware was op het moment van presentatie niet het nieuwste van het nieuwste.

Toch waren er lange tijd geruchten dat er een opvolger van de OnePlus X zou komen, de OnePlus X2. Een opvallend gerucht, omdat het laatste toestel van de fabrikant, de OnePlus 5T, nog maar sinds november dit jaar uit is. Dat was slechts 5 maanden na de presentatie van de OnePlus 5, wat sommige mensen die net de 5 hadden aangeschaft jammer vonden. Het zou daarom gek zijn als OnePlus wéér zo snel een nieuw toestel zou gaan presenteren.

"Fake News" volgens Carl Pei

GSMArena was één van de nieuwssites die berichtte over de vermeende OnePlus X2. Het toestel zou volgens het artikel een Snapdragon 835-processor krijgen, 4GB aan RAM en 32 of 64GB aan intern geheugen. Aan de achterzijde zou een dubbele camera gevestigd zijn, aan de voorzijde een enkele van 16-megapixels. Dat klinkt dus zeker niet slecht!

Carl Pei was er echter snel bij om het nieuws de grond in te drukken. Hij tweette een tweet met de link naar het artikel, ondersteund door de tekst ‘Nope.’. De oprichter was overduidelijk niet blij met de tweet, omdat hij 8 minuten daarna een artikel deelde dat ging over fake news (nepnieuws). Hij zette erbij dat fake news een grote bedreiging is voor de beschaving en dat we allemaal ons best moeten doen om het te stoppen.

Conclusie

Carl Pei’s tweets zijn duidelijk: er wordt niet gewerkt aan een OnePlus X2. Jammer, want de specificaties leken erg goed. Wél gaan er nog steeds geruchten over een OnePlus 6 die aan het begin van 2018 gepresenteerd zou worden en Pei heeft deze nog niet ontkracht op Twitter… Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

 

 

 

 

 

 

Bron: Android Planet, GSMArena, @getpeid

Meer nieuws over: