‹ Alle nieuwsberichten

Afbeeldingen vermoedelijke Huawei P20 gelekt

Afbeeldingen vermoedelijke Huawei P20 gelekt

Naar alle waarschijnlijkheid zal de Huawei P20-serie de huidige 10-serie gaan opvolgen. Op het internet zijn al enkele afbeeldingen verschenen, van zowel de vermeende P20 Plus zelf als van verschillende hoesjes van de normale P20, die drie camera's op de achterkant aan boord zou hebben.

Huawei P20 Plus met notch

Het ontwerp van de vermeende Huawei P20 Plus is op verschillende foto's te zien en doet ons erg denken aan het design van de Apple iPhone X. Zo is er aan de bovenkant van het randloze scherm een ‘notch’ te vinden, net als bij de nieuwste telefoon van Apple. Deze inkeping biedt ruimte aan de frontcamera, speaker en sensoren. 

Aan de achterkant van het toestel zijn twee camera’s te vinden, die horizontaal naast elkaar geplaatst zijn. Op de foto’s is de waarschijnlijke P20 Plus omhuld door een case. Daardoor zijn helaas niet alle details van het design zichtbaar.

Huawei P20 met drie camera’s!

Daarnaast zijn er via een hoesjesfabrikant ook afbeeldingen naar buiten gekomen van de vermeende Huawei P20, een device met drie camera's op de achterkant. Opvallend aan de geruchten is dat de 'gewone' variant dus betere specificaties lijkt te hebben dan de 'Plus'. Het zou dus best kunnen dat een van beide geruchten, of allebei, het bij het verkeerde eind hebben.

Wat ook apart te noemen is, is dat het ontwerp van de voorkant van het toestel op beide afbeeldingen verschilt. Zo is bij de ene afbeelding (rechts) een fysieke vingerafdrukscanner te vinden en zien we aan de bovenkant een dubbele frontcam. Bij de andere afbeelding (links) ontbreekt de fysieke knop aan de voorkant weer en zien we een scherm dat de hele voorkant inneemt. Beide afbeeldingen lijken een scherm te tonen met een verhouding van 18:9, iets wat Huawei al eerder liet zien in de Huawei P Smart. Qua specificaties wordt er gesproken over een cameraresolutie van 40 megapixels en het kloppende hart zal weer een high-end HiSilicon-chipset zijn, ontwikkeld door de fabrikant zelf.

Welk van de afbeeldingen daadwerkelijk de Huawei P20 is, is niet duidelijk. Vroege informatie via hoesjesfabrikanten moeten we altijd met een korreltje zout nemen.

27 maart aankondiging in Parijs

De volgende P-serie van Huawei zal 27 maart officieel worden aangekondigd in Parijs, dit is dus enkele weken na het Mobile World Congres. Het ligt in de lijn der verwachting dat Huawei drie varianten van de nieuwe P-serie zal aankondigen. Namelijk de P20, de krachtigere P20 Plus en de P20 Lite met iets mindere specificaties, maar wel een beter prijskaartje.

Houd voor alle informatie en geruchten onze productpagina van de Huawei P20 in de gaten!

Bron: Mobilissimo

Meer nieuws over: