‹ Alle nieuwsberichten

Telecomoverzicht van week 5 | 2018

Telecomoverzicht van week 5 | 2018

In het telecomweekoverzicht van deze week: meer apps verwijderd uit Play Store, Mario Kart Tour voor smartphone en nieuwe kleuren voor de LG G6, Q6 en V30.

Google verwijderde 70% meer apps

De toegankelijkheid van de Android Play Store is een groot voordeel, omdat er daardoor heel veel apps beschikbaar zijn, maar zorgt er ook voor dat malafide apps makkelijk tussen de mazen heen glippen. Zo sloeg veel gebruikers eind vorig jaar de schrik om het hart, toen bleek dat een neppe versie WhatsApp miljoenen keren was gedownload. Android werkt er hard aan de beveiliging van de Store te verbeteren en is er steeds beter in geworden malafide apps te herkennen. Hierdoor zijn er in 2017 zo’n 700.000 ongewenste apps verwijderd, dat is maar liefst 70% meer dan in 2016.

Bron: Androidworld

Mario Kart Tour binnenkort beschikbaar op smartphone!

Er zijn nog maar weinig details over bekend, maar zeker is dat Nintendo een versie van Mario Kart Tour uit gaat brengen voor de smartphone. Eerder bracht de fabrikant al Super Mario Run uit voor de mobiele telefoon. Helaas is het nog even wachten voordat we deze nieuwe Mario-game echt op onze telefoons kunnen spelen. We kunnen Mario Kart Tour namelijk volgend jaar tussen april en maart in de App- en Play Store verwachten. Een tweede leuk nieuwtje voor de Mario-fans is dat Nintendo samen met Universal werkt aan een film met de Mario in de hoofdrol. Ook hierover is verder nog geen details bekend.

Bron: Tweakers

Nieuwe kleuren voor de LG G6, LG Q6 en LG V30

Naar aanleiding van Valentijnsdag komt LG met nieuwe kleuren voor de LG V30 en LG G6. De nieuwe kleur van de V30 wordt Raspberry Rose genoemd, en de G6 en Q6 komen binnenkort ook in Raspberry Rose, Moroccan Blue en Lavender Violet. Zoals je waarschijnlijk al vermoedt zijn dit vrij zoete kleuren, maar erg origineel en je zult er dus zeker mee opvallen!

Bron: The Verge, GSMArena