‹ Alle nieuwsberichten

Specificaties Alcatel 5 uitgelekt

Specificaties Alcatel 5 uitgelekt

Tijdens de Consumer Electronics Show aan het begin van deze maand kondigde Alcatel de Alcatel 5 al aan en inmiddels zijn er veel specificaties uitgelekt. Lees hier alles over het nog aan te kondigen toestel!

Interessant design

Het is duidelijk dat Alcatel de randen van het toestel zo klein mogelijk heeft willen houden: zo zijn de bezels aan de zijkant van het toestel héél erg smal. Ook aan de onderzijde van het toestel is de schermrand heel erg smal, daar was dan ook geen ruimte meer voor de vingerafdrukscanner: die bevindt zich aan de achterkant. Opvallend is dat er aan de bovenzijde van het toestel nog wel een redelijk forse schermrand is overgebleven. Hier bevinden zich onder andere de speaker en de camera.

Op de renders zien we het toestel in twee kleuren: metallic goud en metallic zwart. Aan de achterkant ziet het toestel er erg strak uit omdat de boven- en onderzijde een afwerking van chrome hebben gekregen.

Specificaties

Het scherm van de Alcatel 5 heeft een steeds populairder wordende 18:9-verhouding en is 5.7 inches groot. Dit is aan de forse kant, maar Alcatel claimt dat dit toestel een van de meest compacte 5.7 inch toestellen ooit is. Het toestel zal gaan draaien op een MediaTek MT6750 processor in combinatie met 3GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen is 32GB groot, niet bijzonder groot dus, maar het geheugen is uit te breiden met een microSD-kaartje. De accu heeft een capaciteit van 3000mAh. Dit lijkt vrij groot, maar is ook wel echt nodig als je de dag wil doorkomen met een 5.7-inchsscherm.

Camera’s

Aan de achterzijde van het toestel bevindt zich een 12-megapixelcamera met een diafragma van 2.0. Aan de voorkant is pas écht uitgepakt met de camera’s: daar bevinden zich er namelijk twee (dat verklaart ook meteen de relatief grote schermrand aan de bovenzijde). Een camera heeft een resolutie van 13 megapixels, ook met een diafragma van 2.0, en de andere heeft een resolutie van 5 megapixels. Ook bevindt zich hier een LED-flits zodat je ook selfies kunt maken in het donker. Beide camera’s zijn samen in te zetten als groothoeklens.

Het toestel wordt uitgerust met Android 8.0 Oreo en zal waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd worden. Dat is dus aan het einde van deze maand. Waarschijnlijk zal Alcatel dan ook een aantal andere toestellen presenteren, er gaan namelijk al geruchten over een Alcatel 1x en een 3V. Houd vooral onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Bron: Cnet, Android Planet, Techradar

Meer nieuws over: