‹ Alle nieuwsberichten

Telecomoverzicht van week 4 | 2018

Telecomoverzicht van week 4 | 2018

In het telecomweekoverzicht van deze week: Google Assistant kom dit jaar in het Nederlands, Vivo komt met een smartphone met de vingerafdrukscanner onder het en betaal nu online met Payconiq QR-code!

Google Assistant komt dit jaar in het Nederlands

‘Google Assistant spreekt nog dit jaar Nederlands’, aldus Philips. Slimme assistenten zijn op dit moment alleen beschikbaar in landen met Engels, Duits, Frans en Japans als voertaal. Momenteel biedt Google Assistant nog geen ondersteuning voor de Nederlandse taal. Hier komt in de tweede helft van het jaar verandering in, kondigde Philips aan tijdens een presentatie over tv’s met de slimme assistent van Google. Google Assistant is al te vinden in smartphones en smartwatches, maar binnenkort kun je de assistent dus ook in het Nederlands opdrachten geven en vragen stellen! Google meldt dat er nog geen lanceringsdatum is, maar dat er wel hard wordt gewerkt aan de Nederlandstalige versie.

Bron: Bright

Vivo: smartphone met vingerafdrukscanner onder scherm

Vivo heeft woensdag de X20 Plus UD officieel gepresenteerd in China, dit is de eerste smartphone met een vingerafdrukscanner onder het scherm. Dankzij deze technologie is het dus mogelijk het beeldscherm zo groot mogelijk te maken, en toch de scanner aan de voorkant te plaatsen! De X20 Plus UD is de eerste telefoon met deze technologie en is een variant op de X20, die in september 2017 werd gelanceerd. Deze X20 Plus UD (UD staat voor Under Display) beschikt over de Clear ID FS9500-vingerafdrukscanner. Bij deze telefoon wordt je vinger geïdentificeerd door optische herkenning. De sensor legt eerst een afbeelding van de vinger vast, daarna wordt deze op dezelfde manier verwerkt als bij reguliere vingerafdruk-sensoren. Volgens Vivo is een groot voordeel van deze vingerafdrukscanner dat hij minder gevoelig is voor natte vingers, dan een ‘gewone’ sensor. Hierdoor ontgrendel je je toestel ook eenvoudig in de regen!

Bron: Tweakers

Payconiq: betaal eenvoudig met een QR-code

Payconiq is officieel in ons land aangekondigd. Sinds april 2016 werken banken als de ING, SNS, Rabobank, ASN en Regiobank aan deze betaalapp. ABN Amro doet niet mee, aangezien zij vertrouwen op hun eigen betaalapp Tikkie. Met Payconiq reken je online- of aan de kassa af door een QR-code te scannen. Deze transactie bevestig je vervolgens met je persoonlijke pincode of vingerafdruk. Payconig kan, net als Tikkie, ook gebruikt worden voor betaalverzoeken en betalingen onderling tussen vrienden. Voor Androidgebruikers is deze app nu beschikbaar in de Play Store. De app wordt op een later moment beschikbaar voor iOS-gebruikers.

Bron: Androidworld