‹ Alle nieuwsberichten

Nokia 8 krijgt deze week Android 8.1-bèta. Wat is er nieuw?

Nokia 8 krijgt deze week Android 8.1-bèta. Wat is er nieuw?

Deze week krijgen gebruikers van de Nokia 8 toegang tot de bètaversie van Android 8.1. De Nokia 8 is daarmee een van de eerste smartphones die de nieuwe versie krijgt. Lees hier wat er nieuw is aan Android 8.1!

Wat is er nieuw aan Android 8.1?

De meeste aanpassingen aan de Android-versie zijn redelijk klein, maar wel erg handig. Zo geeft Android in Android 8.1 nu accu-informatie over gekoppelde Bluetooth-apparaten. Dat betekent dat je op je telefoon precies kunt zien hoe veel procent batterij je nog over hebt in bijvoorbeeld je speaker of koptelefoon. Handig, want veel smartphones hebben geen koptelefoonaansluiting meer, waardoor je bent aangewezen op Bluetooth oortjes of koptelefoons.

Ook speelt Android 8.1 ‘nog maar’ één geluidje per seconde per app af. Dat betekent dat wanneer jouw vrienden je weer eens volspammen op WhatsApp, je telefoon niet aan één stuk door plingelt of trilt.

Nieuwe easter egg en handige slimmigheden

Elke Android-versie heeft zijn eigen easter egg, die verwijst naar de naam van de versie. Deze krijg je te zien door in je instellingen meerdere keren op het versienummer te klikken. Bij Android 8.0 kreeg je alleen een ‘O’ te zien, maar daar is met Android 8.1 verandering in gekomen: je krijgt nu een Oreo-koekje te zien met daarop het Android-logo.

Daarnaast houdt de versie beter rekening met goedkopere smartphones die niet zo veel werkgeheugen hebben, zodat deze minder snel en minder vaak vast zullen lopen. Ook kun je in de Play Store filteren op apps die geschikt zijn voor dit soort toestellen.

De verbetering waar iedereen op heeft gewacht

De emoji’s kregen met de update van Android 8.0 ineens een compleet nieuwe look, in totaal werden er meer dan duizend emoji’s aangepast. Veel mensen waren blij met de nieuwe look, maar één emoji kon op veel kritiek rekenen: de hamburger. Wat bleek? Veel mensen vonden dat het kaasplakje op de verkeerde plek lag. In Android 8.1 is de hamburger gelukkig aangepakt en ligt de kaas weer netjes tussen de tomaat en de burger, in plaats van onderop.

Bron: Android Planet

Meer nieuws over: