‹ Alle nieuwsberichten

Kunnen we binnenkort de Samsung Galaxy J8 verwachten?

Kunnen we binnenkort de Samsung Galaxy J8 verwachten?

Op verschillende benchmarksites zijn specificaties van een nieuw Samsung-toestel gelekt. De specificaties komen voort uit gelekte testresultaten. Volgens de geruchten gaat het hier om een geheel nieuw toestel, waarschijnlijk de Samsung Galaxy J8! Lees hier wat we tot nu toe weten!

Gelekte testresultaten

De verschenen data is het resultaat van een benchmarktest, waarmee fabrikanten de prestaties van nieuwe smartphones testen. In een database van de site Geekbench dook het rapport op van een nieuw Samsung-toestel. Het gaat hier om een toestel met een afwijkend typenummer, waardoor men vermoedt dat het om de J8 gaat.

Het typenummer SM-J720F is opvallend, want dit nummer volgt niet logisch op de nummers van huidige toestellen. Zodoende wordt er gedacht dat het niet gaat om een Galaxy J7 (2018), maar om een nieuw J8-model.

Specificaties beter dan de J7 (2017)

De vermeende J8 beschikt over specificaties die tussen de huidige J7 (2017) en de Galaxy A8 (2018) inzitten. Waar de J7 voorzien was van 3GB RAM en 16GB opslag, heeft de vermoedelijke J8 4GB aan werkgeheugen en 32GB opslagcapaciteit. Daarnaast beschikt deze telefoon over de snelle en zuinige Exynos 7885-chipset. Verder draait het desbetreffende toestel tijdens de test op Android 8.0 Oreo, de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Ook de cameraspecificaties lijken goed. De camera achterop en de frontcamera hebben respectievelijk een resolutie van 12- en 8 megapixels. Het display is waarschijnlijk 5.5 inch groot en zou volgens de gelekte informatie een resolutie hebben van 1280x720 pixels. Toch is het ook mogelijk dat Samsung uiteindelijk kiest voor een hogere resolutie, aangezien de J7 (2017) een schermresolutie had van 1920x1080 pixels.

Beschikbaarheid Samsung Galaxy J8 (2018)

Over de beschikbaarheid van een nieuwe telefoon van Samsung is op dit moment nog niks bekend. Ook over de prijs is nog geen informatie bekend. Gezien de specificaties zal bij dit mid-rangetoestel waarschijnlijk een betaalbaar prijskaartje horen, net als bij de rest van de J-lijn. Meer informatie over de J8 en ander smartphonenieuws? Houd belsimpel.nl/nieuws in de gaten!

Bron: WANT, Tweakers