‹ Alle nieuwsberichten

Batterij snel leeg? Deze app beurt je op!

Batterij snel leeg? Deze app beurt je op!

Vaak is het vervelend en raak je geïrriteerd wanneer de batterij van je telefoon bijna leeg is. De ontwikkelaars achter de app Die With Me ervoer dit ook en ontwikkelden daarom een app die ervoor zorgt dat je haast blij wordt als je telefoon bijna leeg is!

Betere batterijen

Tegenwoordig hebben veel smartphones steeds krachtiger en betere batterijen die langer meegaan. Ook de software wordt steeds beter waardoor je batterij langer mee kan gaan. Toch kan het natuurlijk gebeuren dat je batterij aan het einde van een dag intensief gebruik bijna leeg is. De app-ontwikkelaars achter ‘Die With Me’ willen er met hun app voor zorgen dat een bijna lege batterij je blij maakt.

De app bestaat namelijk uit een chatroom waar je alleen toegang tot hebt als je nog maar vijf procent of minder van je batterij over hebt. Je kunt dus gesprekken aangaan met mensen die in hetzelfde schuitje zitten en – spannend - elk moment weg kunnen vallen. Bij elk chatbericht kun je ook zien hoeveel procent de gebruiker nog over heeft.

Positieve insteek

De naam van de app lijkt een beetje ironisch te zijn, maar de Belgische ontwikkelaars geven aan een positieve draai te willen geven aan ‘stervende’ accu’s: “We wilden iets positiefs doen met accu’s die bijna leeg zijn. Nu zien we blije gebruikers met een bijna lege batterij die gesprekken met elkaar voeren. Het was zo leuk om deze app te ontwikkelen”.

Het oorspronkelijke idee achter de app was om er een dating-app van te maken. De insteek was dat je met een lotgenoot in de buurt kon afspreken om een offline gesprek te voeren zonder daarbij gestoord te worden door mobieltjes. Dat idee is niet doorgezet, maar ontwikkelaars sluiten niet uit dat de app alsnog gebruikt kan worden om mee te daten. Daar zeggen ze wel bij dat je dan erg snel moet zijn. Wil je het zelf ook proberen? De app is beschikbaar voor Android en iOS.

Telefoons met topbatterijen

Is de batterij van jouw toestel altijd razendsnel leeg en ben je er helemaal klaar mee (zelfs na het installeren van Die With Me)? Bekijk dan eens onze Top 10 Accuduur. In deze lijst vind je een actueel overzicht van de tien toestellen met de beste accuduur. Met zo’n toestel kun je het einde van de dag wel halen!

 

Meer nieuws over: