‹ Alle nieuwsberichten

Telecomoverzicht van week 3 | 2018

Telecomoverzicht van week 3 | 2018

Deze week in het nieuwsoverzicht: de nieuwe iPhone krijgt waarschijnlijk een nóg kleinere notch, Facebook is bezig met het testen van een nieuwe functie genaamd Watch Parties en heeft Google de naam van Android 9.0 nu al per ongeluk onthuld? 

Nóg kleinere schermranden voor de nieuwe iPhone?

Het was vorig jaar een tijdje het gesprek van de dag: de iPhone X. Opvallend aan het toestel was namelijk het design: de kenmerkende homebutton was ingeruild voor een voorkantvullend scherm. Alleen aan de bovenzijde was een ‘hapje’ (notch) uit het scherm genomen om ruimte te maken voor de gezichtsherkenningssensor, de camera en een speaker. Nu gaat er echter een rapport rond waaruit zou moeten blijken dat de gezichtsherkenningssensor samengevoegd gaat worden met de cameramodule: dat zou weer ruimte schelen aan de bovenkant van het toestel. Dat betekent dat de opvolger van de iPhone X een nog grotere scherm-beeldverhouding zal krijgen!

Bron: WANT

Facebook test Watch Parties

Facebook is momenteel bezig met het testen van een nieuwe functie: Watch Parties. In deze nieuwe feature kunnen facebookgebruikers tegelijkertijd naar dezelfde video kijken. Het experiment wordt momenteel getest in facebookgroepen. Een groepsleider kan dan een video aanzetten, waarna iedereen in de groep mee kan kijken en live kan meepraten. Dat moet volgens Fidji Simo, hoofd producten van Facebook, het gevoel oproepen alsof je samen op de bank naar de TV zit te kijken. Het experiment doet een beetje denken aan Facebooks live-video’s: ook deze worden door gebruikers tegelijkertijd bekeken, met de mogelijkheid om te reageren. Het verschil met dit experiment is dat de video niet per se live hoeft te zijn en dat dit alleen binnen groepen is. Facebook heeft al aangegeven het experiment uit te rollen naar alle gebruikers als het aanslaat.

Bron: Bright

Is de naam van Android 9.0 nu al onthuld?

De meeste toestellen hebben de Android 8.0-update nog niet eens ontvangen, maar er wordt alweer volop gespeculeerd over Android 9.0. De lancering van de nieuwe versie vindt waarschijnlijk pas in augustus 2018 plaats, maar er zijn al hints opgedoken over de naamgeving. Een stukje code van het Android Open Source Project noemt namelijk de naam ‘Pi’. Het is vrij aannemelijk dat Google Android 9.0 een naam geeft zoals Pi of Pie, omdat ze al hun Android-versies naar zoetigheden vernoemen en de dubbelzinnigheid natuurlijk leuk is. Het kan ook zijn dat Google ons op deze manier op een verkeerd been wil zetten: vorig jaar lieten ze in een bètaversie van Android Oreo namelijk een octopus zien.

Bron: WANT

Meer nieuws over: