‹ Alle nieuwsberichten

OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen gezichtsherkenning!

OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen gezichtsherkenning!

De OnePlus 5T was in november het eerste device van OnePlus met Face Unlock, waarop deze functie ook al snel in bèta-versie naar de OnePlus 5 kwam. De fabrikant houdt de vaart er lekker in, want net is bevestigd dat ook de OnePlus 3 en 3T deze feature krijgen!

“Er is geen reden dit soort features achter te houden”

Waar veel fabrikanten vooral focussen op de nieuwste toestellen, kiest OnePlus ervoor om ook oudere toestellen te voorzien van dit nieuwste snufje. Carl Pei, medeoprichter en global director van OnePlus, heeft afgelopen weekend op het CES bevestigd dat Face Unlock binnenkort naar de OnePlus 3 en OnePlus 3T komt. “Er is geen reden om features achter te houden die makkelijk geïmplementeerd kunnen worden”, stelde hij.

Face Unlock werkt op OnePlus-toestellen via de frontcamera. De OnePlus 5T, afgelopen november geïntroduceerd, was het eerste toestel van de fabrikant met deze feature. Met deze functie hoef je alleen je telefoon op te pakken om hem te ontgrendelen. Het toestel ontgrendelt namelijk nadat via de camera je gezicht herkend is. Dit gebeurt echt razendsnel, onze productspecialisten zijn er erg enthousiast over. Dit is dus zeker een feature waar je als OnePlus 3- en 3T-gebruiker erg blij van gaat worden. De fabrikant gaat de telefoons via een software-update voorzien van de nieuwe functie. De bèta-versie van deze software wordt zeer binnenkort uitgerold.

Wat wordt de opvolger van de OnePlus 5T?

We kijken natuurlijk ook graag nog even vooruit, naar wat OnePlus in 2018 voor ons in petto heeft! Pete Lau, chief executive van OnePlus, gaf aan dat de nieuwste OnePlus-telefoon mogelijk komt aan het eind van het tweede kwartaal. Dit zou dus weer in juni kunnen zijn, aangezien de OnePlus 5 vorig jaar in die maand werd gepresenteerd. Lau bevestigde dat deze smartphone voorzien zal zijn van de nieuwste Qualcomm Snapdragon 845-processor: “Of course, there’s no other choice.”

Deze chipset is nog maar net gepresenteerd, in december. De Samsung Galaxy S9 is naar verwachting de eerste smartphone die op deze nieuwe processor zal draaien. Verder wou Lau weinig details prijsgeven, dus ook de naam van het nieuwe device blijft nog even gissen. Houd voor meer informatie natuurlijk onze website in de gaten!

Bronnen: GSMArena, CNET