‹ Alle nieuwsberichten

Huawei P Smart: nieuwe midranger met verlengd scherm en dubbele camera

Huawei P Smart: nieuwe midranger met verlengd scherm en dubbele camera

Huawei is er vroeg bij dit jaar en heeft zojuist de Huawei P Smart gepresenteerd, een midrange-toestel met een mooie combinatie van hardware, features en een metalen behuizing. Zo is er een langwerpig Full View Display aanwezig met een schermverhouding van 18:9 en op de achterkant vinden we een dubbele camera.

Enlarge your view!

De Huawei P Smart is een nieuwste telg in het assortiment van de Chinese fabrikant Huawei. De slogan voor dit toestel is: 'Enlarge your view', en dat vertaalt zich ten eerste in het Full View Display met een diagonaal van 5,65 inch. Doordat er gekozen is voor een schermverhouding van 18:9 is dit grote scherm relatief smal, een trend die inzette in 2017. Dankzij de full HD-resolutie ziet alles er prima uit en daarnaast kun je met de splitscreen-modus twee apps direct naast elkaar zien. Zo kun je een filmpje bekijken terwijl je ook je mail leest, of op het internet surfen terwijl je aan het videobellen bent.

De slogan slaat ook terug op de dubbele camera op de achterkant van de telefoon. De ene sensor heeft een resolutie van 13 megapixels, terwijl de andere een 2-megapixelresolutie heeft. Hierdoor is het mogelijk om foto's te maken met een scherptediepte-effect, ook wel bokeh genoemd. Door de tweede camera is het ook mogelijk om betere foto's te maken als de lichtomstandigheden niet ideaal zijn. Op die manier schiet je altijd prima plaatjes, die je uiteraard direct kunt delen op social media!

Octacore-processor en 3000mAh-accu

Huawei P SmartEen andere interessante specificatie aan boord van deze metalen smartphone is de achtkernige Kirin 659-processor met een maximale kloksnelheid van 2,4GHz. Vier rekenkernen worden gebruikt voor de zware taken, terwijl de overige vier de wat lichtere handelingen op zich nemen. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig, waardoor multitasken geen enkel probleem is. Het interne geheugen van 32GB kan worden uitgebreid door middel van een geheugenkaartje. Als je ervoor kiest om geen microSD-kaart te plaatsen, kun je in de dualsim-variant van de smartphone een tweede simkaart plaatsen, waardoor je dubbel bereikbaar bent.

De accu heeft een capaciteit van 3000mAh, waarmee je gemakkelijk de dag doorkomt, opladen kan via de microUSB-poort. Op de achterkant is ook een vingerafdrukscanner geplaatst, waarmee je de telefoon snel kunt unlocken en ook is er een 3,5mm-aansluiting aanwezig. Je hoeft dus geen aangepaste oordoppen of hoofdtelefoon te gebruiken om muziek te luisteren! Het toestel is 7,45mm dik en weegt slechts 143 gram. 

Android 8.0 Oreo en verkrijgbaarheid

Een mooi gegeven is dat de P Smart wordt uitgeleverd met Android 8.0 Oreo, de nieuwste variant van Android. De fabrikant heeft de eigen EMUI 8.0-schil hier overheen gelegd, waar verschillende eigen applicaties aan zijn toegevoegd waarbij de interface aangepast is. Hierbij kun je denken aan andere iconen, het instellingenmenu of het notificatiemenu. De P Smart is per direct te pre-orderen voor € 259,00 in mooi goud en zwart. Later zal ook een blauwe variant verschijnen!