‹ Alle nieuwsberichten

Telecomoverzicht van week 2 | 2018

Telecomoverzicht van week 2 | 2018

Deze week in het nieuwsoverzicht: Apple kreeg een opvallend verzoek van een aantal aandeelhouders, de OnePlus 5T is nu verkrijgbaar bij Belsimpel en WhatsApp brengt binnenkort een nieuwe app uit. Wat voor app dat is, lees je hier!

Apple gaat ouders meer controle geven over de iPhones van hun kinderen

Afgelopen week was het volop in het nieuws: aandeelhouders van Apple publiceerden een open brief met daarin het verzoek aan Apple om onderzoek te doen naar hoe schadelijk iPhones zijn voor kinderen. Volgens de aandeelhouders zijn er tegenwoordig namelijk veel mensen verslaafd aan hun smartphone en presteren veel kinderen in de VS ook op school slechter omdat ze telkens afgeleid worden door hun telefoon. De aandeelhouders willen daarom dat Apple de ouders meer controle geeft over wat hun kinderen op hun telefoons doen. Inmiddels heeft Apple ook al gereageerd op dit verzoek en heeft het bedrijf aangegeven om meer mogelijkheden te creëren die ervoor moeten gaan zorgen dat ouders meer controle krijgen over de apparaten van hun kind. Wat deze mogelijkheden precies zijn, is nog niet bekend. Het is nu voor ouders al gedeeltelijk mogelijk om invloed uit te oefenen op het smartphonegebruik van hun kinderen,, bijvoorbeeld de toegang tot bepaalde apps beperken of het datagebruik limiteren.

Bron: Dutch Cowboys, RTL

OnePlus 5T nu met abonnement verkrijgbaar bij Belsimpel!

De opvolger van de populaire OnePlus 5, de OnePlus 5T, is nu te bestellen bij Belsimpel! Opvallend aan het toestel is onder andere de schermverhouding van 18:9: hiermee volgt OnePlus een opkomende trend. We zagen deze beeldverhouding in 2017 al eerder verschijnen bij onder andere de Samsung Galaxy S8 en de LG V30. Daarnaast is het toestel uitgerust met de beste specificaties van het moment. Zo draait het toestel op een high end Snapdragon 835-processor en is er 6GB RAM aanwezig. Aan de achterkant bevinden zich twee camera’s: een van 16 en een van 20 megapixels. De vingerafdrukscanner is van de voorkant naar de achterkant verhuisd. Benieuwd naar de volledige specificaties van het toestel? Die kun je hier vinden. De OnePlus 5T is zowel met als zonder abonnement te verkrijgen.

WhatsApp brengt binnenkort nieuwe app uit: WhatsApp Business

Er zijn inmiddels al veel bedrijven die klantenvragen via WhatsApp beantwoorden, hier wordt dan een ‘gewoon’ WhatsApp-account voor gebruikt. Binnenkort komt WhatsApp echter met een zakelijke versie van de app, die dit soort klanten nog beter van dienst moet gaan zijn. De nieuwe app, die WhatsApp Business moet gaan heten, maakt het voor zakelijke gebruikers mogelijk om een bedrijfsprofiel aan te maken waarmee ze kunnen linken naar hun website. De app is niet alleen voor grote bedrijven maar spitst zich duidelijk ook toe op kleinere bedrijven waarvan de eigenaar ook de klantenvragen beantwoordt. Het is namelijk mogelijk om een zakelijk en privé-account op hetzelfde toestel te gebruiken. Facebook (de eigenaar van WhatsApp) maakte een tijdje geleden al bekend dat zakelijke gebruikers wel moeten gaan betalen voor de dienst. Of dit bedrag afhangt van de grootte van het bedrijf of dat het om een maandelijks vaststaand bedrag gaat, is nog niet bekend.

Bron: WANT

Meer nieuws over: