‹ Alle nieuwsberichten

Officieel: presentatie nieuw Samsung Galaxy-toestel laat niet lang meer op zich wachten

Officieel: presentatie nieuw Samsung Galaxy-toestel laat niet lang meer op zich wachten

Samsung heeft laten weten dat hun eerste vlaggenschip van het jaar onthuld zal worden tijdens het Mobile World Congress. Dat moet haast wel de Samsung Galaxy S9 zijn!

Toptoestel

DJ Koh, topman bij Samsung, heeft afgelopen week aan ZDnet laten weten dat ‘het eerste Samsung-vlaggenschip van dit jaar’ onthuld zal worden tijdens het Mobile World Congress. Dit jaarlijks terugkerende evenement vindt dit jaar plaats van 26 februari tot en met 1 maart. De hele telecomwereld reist dan af naar Barcelona omdat veel smartphonefabrikanten daar hun nieuwste vlaggenschepen presenteren.

Samsung zal er dit jaar dus ook zijn nieuwste vlaggenschip uit de doeken doen. Opvallend, want vorig jaar werd de Samsung Galaxy S8 pas een tijdje na het MWC gepresenteerd, op een eigen evenement. De jaren daarvoor presenteerde Samsung zijn toestellen uit de Galaxy S-lijn echter wel vaak op het MWC, wat het waarschijnlijk maakt dat DJ Koh met de omschrijving van het vlaggenschip doelt op de Galaxy S9.

Wat is er al bekend?

Er lijkt al veel bekend te zijn over de Samsung Galaxy S9. Zo zou het toestel erg lijken op de Samsung Galaxy S8: het toestel krijgt namelijk waarschijnlijk dezelfde chip en een even groot opslaggeheugen. Ook het schermformaat blijft met 5,8 inches gelijk. Wel bevestigen bronnen dat Samsung ook dit jaar weer heeft geprobeerd de bezels (schermranden) te verkleinen.

Daarnaast wordt verwacht dat er ook dit jaar weer een extra grote 6.2 inch-variant van het toestel zal gaan verschijnen: de Samsung Galaxy S9 Plus. Er gaan geruchten dat dit toestel niet alleen een groter display heeft, maar ook over een dubbele camera zal beschikken. Naar verwachting zulle beide toestellen krachtiger accu’s hebben dan de Samsung Galaxy S8.

Mobile World Congress

Natuurlijk zal ook dit jaar onze Colin weer afreizen naar Barcelona om daar het Mobile World Congress bij te wonen. Zodra er daar onthullingen gedaan worden over de Samsung Galaxy S9, is hij er dus als één van de eersten bij! Houd daarom dus vooral onze website in de gaten om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws. 

Bron: Android Planet, ZDnet

Meer nieuws over: