‹ Alle nieuwsberichten

Telecomoverzicht van week 1 | 2018

Telecomoverzicht van week 1 | 2018

In het telecomweekoverzicht van deze week: een speciale limited editie van de OnePlus 5T, alles over de net aangekondigde Nokia 6 (2018) en mogelijke samenwerking tussen Instagram en WhatsApp!

Sandstone White OnePlus 5T

Aankomende week start OnePlus met de verkoop van de OnePlus 5T in Sandstone White. Deze limited edition is een hommage aan het eerste toestel van OnePlus, de OnePlus One, die alleen in de uitvoering Sandstone Black kwam. Hoewel het toestel dat vanaf 9 januari verkocht gaat worden, gemaakt is van metaal in plaats van plastic, is het een duidelijke verwijzing. De Sandstone White-uitvoering oogt zeer chique en is vrij uniek. Waar de meeste merken juist kiezen voor steeds glanzender uitvoering is deze 5T namelijk matwit. Door de Sandstone-afwerking voelt de telefoon erg prettig aan in de hand. Vanaf dinsdag 10.00u kun je met je account deze limited edition aanschaffen op de website van OnePlus, voor €559.

Bron: OnePlus

Officiële aankondiging Nokia 6 (2018) in China

De Nokia 6 (2018) is de opvolger van het zeer populaire budgettoestel de Nokia 6 (2017). We verwachten dan ook dat de 2018-versie minstens net zo populair zal zijn, en dat is niet voor niks! Qua hardware en design heeft Nokia een verbeterslag gemaakt ten opzichte van de voorganger. De Nokia 6 (2018) draait op een Snapdragon 630-chip met een octacore-processor, ondersteunt door 4 GB RAM en 32, of 64 GB geheugen. Het 5.5-inchbeeldscherm heeft een resolutie van 1920x1080 pixels. De camera aan de achterkant heeft 16 megapixels en de frontcam 8 megapixels. Ook wordt de bothie weer ondersteund. Toestelspecialist Kas, over deze smartphone: “Specwise is dit echt een monster voor dat geld!” Je hoort het, wij zijn enthousiast! Houd onze Nokia 6 (2018)-pagina in de gaten, om te zien wanneer je hem kunt bestellen.

Bron: Nokia

Instagram-Stories binnenkort doorplaatsen naar WhatsApp?

De functie om je Status te delen in WhatsApp is niet echt van de grond gekomen, terwijl deze zelfde functie in Instagram veelvuldig gebruikt wordt. Dat is dan ook de reden dat moederbedrijf van beide apps Facebook nu kijkt naar een samenwerking tussen Instagram en WhatsApp, waarbij je je Instagram Verhaal direct door kunt plaatsen op WhatsApp. De grote concurrent is natuurlijk Snapchat. Deze app was de eerste met de Mijn Verhaal-functie, en hier is het een overweldigend succes. De doorplaatsfunctie binnen WhatsApp wordt nu nog getest, maar wordt waarschijnlijk binnenkort wereldwijd uitgerold.

Bron: Androidworld