‹ Alle nieuwsberichten

Telecomoverzicht van week 52 | 2017

Telecomoverzicht van week 52 | 2017

Het laatste telecomoverzicht van 2017! Met deze week: HTC en Motorola dissen Apple, OnePlus gaat Face Unlock uitrollen naar de OnePlus 5 en Snapchat werkt aan ‘Stories Everywhere’. Wat deze functie inhoudt, lees je hier!

HTC en Motorola geven aan telefoons niet te vertragen

De afgelopen week was Apple veel in het nieuws, omdat het bedrijf opzettelijk oudere iPhones zou vertragen. Veel mensen dachten dat Apple dit deed om ervoor te zorgen dat gebruikers zouden overstappen op nieuwe toestellen, maar dit blijkt niet het geval te zijn: door oudere iPhones te vertragen, zorgt Apple er juist voor dat de accu van die toestellen langer meegaan. de redactie van The Verge vroeg zich af of er ook Android-fabrikanten zijn die ook oudere accu’s willen ‘beschermen’ door de prestaties een tandje terug te schroeven. Motorola en HTC hebben in ieder geval al aangegeven dit niet te doen. The Verge heeft ook Google, Samsung, LG en Sony benaderd met deze vraag, maar de bedrijven moeten nog antwoord geven.

Bron: The Verge

OnePlus gaat de OnePlus 5 uitrusten met Face Unlock

Veel verschillen tussen de OnePlus 5 en de OnePlus 5T zijn er, naast het beeldformaat, niet. Wel is de 5T uitgerust met een gezichtsherkenningstechnologie, Face Unlock, waarover de OnePlus 5 niet beschikt. Mensen die net de OnePlus 5 hadden aangeschaft, baalden daarom dus een beetje. Carl Pei, CEO van OnePlus heeft nu echter bekend gemaakt dat Face Unlock ook naar de OnePlus 5 zal komen. Dit kan omdat Face Unlock van OnePlus alleen met de camera aan de voorkant van het toestel werkt en er geen extra sensoren worden ingezet. Goed nieuws  dus voor alle gebruikers van de OnePlus 5, want veel gebruikers van de 5T waren enthousiast over Face Unlock.

Bron: Android Planet

Snapchat werkt aan ‘Stories Everywhere’

Een anonieme bron maakte afgelopen week bekend dat Snapchat werkt aan ‘Stories Everywhere’, een functie die het mogelijk maakt op je Snapchat Stories ook op andere sociale media te delen. Het is al langer bekend dat het aantal gebruikers van Snapchat tegenvalt, dus waarschijnlijk hoopt Snapchat met deze nieuwe functie weer nieuwe gebruikers te trekken. Om dezelfde reden heeft Snapchat ook al aangegeven de app gebruiksvriendelijker te willen maken voor gebruikers; de app is namelijk de afgelopen jaren steeds onoverzichtelijker geworden, door de constante toevoeging van nieuwe functie. Een tijdje geleden schreven we al over de veranderingen die Snapchat gaat doorvoeren in de app.

Bron: Android Planet, Android World, The Verge

Meer nieuws over: