‹ Alle nieuwsberichten

Verwacht voor begin 2018: de OnePlus 6

Verwacht voor begin 2018: de OnePlus 6

De OnePlus 5T is nog maar net uit, maar volgens bronnen duurt het niet lang meer voordat ook de OnePlus 6 wordt gepresenteerd. 

Wel heel snel achter elkaar

De OnePlus 5 werd in juli dit jaar gepresenteerd. Dit toestel kon zich qua specificaties meten met veel andere high end-toestellen, maar miste nog de extreem smalle schermranden die veel andere high end-toestellen van andere fabrikanten wel hadden. In november kwam OnePlus dan ook met de OnePlus 5T: een toestel dat in veel opzichten lijkt op de OnePlus 5, maar wél over een randloos scherm met een 18:9-verhouding beschikt.

Een aantal mensen vroeg zich af of OnePlus het wel kon maken om een verbeterde versie van een toestel zo snel na een eerder gepresenteerd toestel uit te brengen. OnePlus lijkt zich hier niet zo veel van aangetrokken te hebben, want volgens geruchten wordt de OnePlus 6 al in maart 2018 gepresenteerd. Als dit echt het geval is, presenteert OnePlus 3 toestellen binnen nog geen 9 maanden!

Concurrentie

Door het toestel zo snel te presenteren, hoopt OnePlus waarschijnlijk de concurrentie aan te kunnen gaan met andere, grotere, toestelfabrikanten. De verwachting is namelijk dat producenten als Sony, LG en Samsung hun vlaggenschepen in februari aankondigen tijdens het Mobile World Congress. Die toestellen zullen dan naar verwachting in maart in de winkels liggen. Door ervoor te zorgen dat de OnePlus 6 ook in maart gepresenteerd wordt, hoopt OnePlus misschien wat consumenten aan te trekken die anders voor een vlaggenschip van een van de grotere merken zouden gaan.

Vingerafdrukscanner onder het scherm

We hebben er al veel over geschreven en het blijkt dan ook wel dat vingerafdrukscanners onder displays dé trend in telecomland van 2018 gaan worden. Geruchten doen zich de ronde dat ook OnePlus een vingerafdruk onder het display van zijn nieuwe vlaggenschip gaat verwerken. Waar de OnePlus 5T al is uitgerust met Face Unlock, gaat OnePlus met de 6 dus nog een stapje verder.

Over andere specificaties is helaas nog weinig bekend, maar verwacht wordt dat de OnePlus 6 over een Snapdragon 845-chip van Qualcomm zal gaan beschikken. Veel vlaggenschepen van volgend jaar zullen op deze chip gaan draaien en OnePlus kan natuurlijk niet achterblijven.

Bron: Android Planet

Meer nieuws over: