‹ Alle nieuwsberichten

Wat zijn de verwachtingen in telecomland voor 2018?

Wat zijn de verwachtingen in telecomland voor 2018?

2017 was een groots jaar in telecomland: smartphones met randloze schermen en een 18:9-verhouding beginnen de nieuwe norm te worden en flagships zijn voorzien van de laatste technologische ontwikkelingen zoals irisscanners en gezichtsherkenningstechnologieën. Wat zal 2018 ons brengen?

Virtual Reality zal een grote rol gaan spelen

Qualcomm gaat volgend jaar veel smartphones van zijn nieuwe Snapdragon 845-chip voorzien en noemt VR als een van de pijlers van de nieuwe chip. De nieuwe processor maakt mooiere en levensechtere beelden mogelijk die ook met minder vertraging bekeken moeten kunnen worden. Dat betekent dat we in 2018 waarschijnlijk steeds meer mensen met VR-brillen zullen zien en dat langeafstandsvergaderingen misschien ook wel met VR-brillen gevoerd zullen worden.

Kunstmatige intelligentie wordt belangrijker

In een wereld met steeds meer ‘pratende’ hulpelektronica zoals Google Home en Amazon’s Alexa, is het geen verrassing dat kunstmatige intelligentie een steeds prominentere rol gaat spelen. Ook smartphones doen mee aan deze trend, zoals de recentelijk verschenen Huawei Mate 10 Pro die een chip heeft die geschikt is voor kunstmatige intelligentie. Op die manier kunnen smartphones steeds beter en sneller inspelen op hun gebruikers, omdat ze ‘leren’ van de vorige keer dat je bijvoorbeeld WhatsApp hebt geopend. De kans is groot dat kunstmatige intelligentie ook in 2018 steeds belangrijker wordt en dat steeds meer telefoons over een soortgelijke chip zullen beschikken.

Innovatieve toestellen

Er is al een opvouwbare smartphone op de markt, maar het eerste toestel met een écht opvouwbaar scherm moet nog op de markt verschijnen. De verwachting is op het moment dat dit in 2018 zal gaan gebeuren. Ook gaan er meerdere geruchten rond over toestellen met vier of vijf camera’s: een of twee aan de voorkant, en drie aan de achterzijde. Wat de toegevoegde waarde is van deze derde camera, is nog niet duidelijk. Daarnaast heeft toestelonderdelenfabrikant Synaptics al verklapt dat het bedrijf volgend jaar de eerste smartphones van een vingerafdrukscanner ónder het scherm zal gaan voorzien. Helaas wil het bedrijf nog niet verklappen van welk merk dit toestel zal zijn, maar tot nu toe verwachten wij dat dat een toestel van het Chinese Vivo zal worden. Er ligt dus veel nieuws op de plank!

Nog snellere, mooiere en betere toestellen!

Er zijn dit jaar heel veel razendsnelle, mooie en innovatieve toestellen op de markt verschenen, en volgend jaar wordt dat waarschijnlijk niet minder. Apple heeft al een beetje verklapt dat we volgend jaar nieuwe toestellen kunnen verwachten die heel erg lijken op de iPhone X en ook van Samsung zit er aan het begin van het jaar een grote presentatie aan te komen. Onze Colin reist in januari ook weer af naar de IFA in Berlijn, waar hij uitgebreid verslag gaat doen van de laatste ontwikkelingen op smartphonegebied. Genoeg om naar uit te kijken dus!