‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 51 | 2017

Het telecomoverzicht van week 51 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: er zijn specificaties van de Nokia 9 uitgelekt, Facebook gaat gezichtsherkenningstechnologie op een nieuwe manier inzetten en hoe zit het nu echt met de vertraagde oudere iPhones die door Apple zelf vertraagd worden? Je leest het hier!

Nokia 9 duikt op

De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) is bezig de Nokia 9 te keuren. Waar er een tijdje geleden dankzij een hoesjesfabrikant al foto’s van het toekomstige toestel uitlekten, is er nu ook een aantal specificaties uitgelekt. Het keuringsformulier van de FCC is namelijk uitgelekt, en daar staan ook specificaties op. Zo wordt de Nokia 9 voorzien van een 5,5 inch OLED-scherm met een 16:9-verhouding dat waarschijnlijk door LG gemaakt wordt. Dat is een update van het IPS-scherm dat we in de Nokia 8 van dit jaar vinden. De Nokia 9 zal waarschijnlijk worden aangedreven door een Snapdragon 835-processor van Qualcomm en er is 128GB aan intern opslaggeheugen aanwezig. Aan de achterzijde van het toestel vinden we weer een dubbele camera: een van 12 megapixels en een met een resolutie van 13 megapixels. Aan de voorzijde vinden we een 5-megapixelcamera om selfies mee te maken. De accu heeft volgens het keuringsformulier een capaciteit van 3250mAh. Het toestel wordt geleverd met Android 8.0 Oreo.

Bron: Androidworld

Facebook gaat gezichtsherkenningstechnologie inzetten

Facebook beschikt momenteel al over een vorm van gezichtsherkenning, maar deze wordt mogelijk nog uitgebreid. Op het moment is Facebook namelijk al langer in staat om hoofden in foto’s te herkennen, zodat jij die mensen kunt gaan taggen. In de update van dinsdag gaat deze technologie echter nog een stapje verder. Facebook gaat proberen om jóuw gezicht te herkennen zodat jij jezelf kunt taggen in een foto. Je krijgt dan dus meldingen van foto’s die geüpload worden met jouw gezicht erop. Je kunt het ook aangeven wanneer jij niet de persoon bent in de foto. Volgens Facebook wordt het gebruik van het social media platform en zo veiliger op, omdat je het ook sneller kunt aangeven als er ongevraagd een ongewenste foto van jou is geüpload.

Bron: Vice

Apple vertraagt oudere iPhones met slechte accu’s

Het was deze week veel in het nieuws: ‘Apple vertraagt bewust oudere iPhones’. De reden hierachter zou het slijten van nieuwere iPhones te zijn. Dit blijkt echter toch anders te zitten. Apple heeft inderdaad toegegeven de iPhone 6, 6S, SE en 7 te vertragen, maar alleen wanneer de accu van deze toestellen is verslechterd. Oudere accu’s kunnen namelijk minder goed piekstroom leveren, waardoor sommige functies ineens kunnen uitvallen. Door de prestaties van de processor in het toestel een beetje terug te schroeven, en daarmee het toestel dus ook een beetje te vertragen, wordt de accu ontlast en zal de telefoon minder vaak plotseling uitvallen. Eigenlijk zorgt Apple er zo dus juist voor dat je langer met je oude toestel doet, in plaats van korter.

Bron: Want

Meer nieuws over: