‹ Alle nieuwsberichten

Samsung Galaxy A8 (2018) officieel: langwerpig Infinity-display en dubbele frontcam

Samsung Galaxy A8 (2018) officieel: langwerpig Infinity-display en dubbele frontcam

Samsung heeft zojuist de Galaxy A8 (2018) gepresenteerd, een smartphone met een vernieuwd design, én een dubbele frontcamera! De smartphone is water- en stofdicht en heeft een langwerpige Infinity-display!

Samsung kiest voor ander design

De langwerpige Infinity-schermen van Samsung zijn bekend van de Galaxy S8, S8+ en natuurlijk de Note 8. Deze AMOLED-displays hebben een schermverhouding van 18,5:9, waardoor deze langwerpig zijn, een trend in telecomland. Met de net gepresenteerde Samsung Galaxy A8 (2018) brengt de fabrikant dit type display nu ook naar de A-lijn. Met een Infinity-scherm heb je veel schermoppervlak in een relatief kleine behuizing. Het scherm van de A8 heeft een resolutie van 2220x1080 pixels en een schermdiagonaal van 5,6 inch. Dankzij de AMOLED-techniek kun je weer spetterende kleuren en diep contrast verwachten!

 

Qua behuizing is er gekozen voor metaal en dankzij de IP68-certificering is het toestel ook volledig stof- en waterdicht. Aan de onderkant is de USB C-poort te vinden, waarmee je de 3000mAh-accu oplaadt. Er is plaats voor twee simkaarten én een geheugenkaart, een fijne combinatie. Aan de rechterkant van het toestel vind je de powerbutton en, net als bij eerdere devices uit de A-lijn, is daar ook de speaker te vinden. De schermranden zijn niet afgerond, zoals bij bjivoorbeeld de Galaxy S8 of Note 8, maar het glas heeft wel afgeronde, 2.5D-randen. De A8 (2018) heeft een afmeting van 149,2x70,6mm en is 8,4mm dik. Handig, want de camera is volledig in de behuizing verzonken.

Drie camera's, waarvan twee aan de voorkant

Op de achterkant prijkt een 16-megapixelcamera met een diafragma van f/1.7. Door het diafragma en de Tetra Cell-technologie maakt deze smartphone ook nog goede foto's in mindere lichtomstandigheden. Er zijn hiernaast maar liefst twee andere camera's op het toestel te vinden, beide aan de voorkant. Dit is dus Samsung's eerste smartphone met een dubbele selfiecamera! De ene sensor schiet plaatjes van 8 megapixels, terwijl de andere dat doet in een resolutie van 16 megapixels. Door de dubbele camera kun je selfies maken met een bokeh-effect, waarbij jij scherp op de foto staat, terwijl de achtergrond vervaagd is. Je kunt gebruikmaken van Live Focus, waardoor je ook na het maken de focus van de foto nog kunt aanpassen. Beide lensjes hebben een diafragma van f/1.9.

Een leuke feature van de 8-megapixelfrontcam is dat je hiermee foto's kunt maken met een hoek van 85 graden, tijd voor groepsselfies dus! Face Recognition oftewel gezichtsherkenning is ook aanwezig op dit toestel. Hiermee unlock je je telefoon door er alleen maar naar te kijken! Een vingerafdrukscanner is ook nog aanwezig, op de achterkant. Een goede keuze van Samsung om deze nu onder de camera te plaatsen en niet ernaast, wat wat problemen opleverde bij de Galaxy S8-lijn en Samsung Galaxy Note 8.

Eigen Exynos-processor en Android

De Samsung Galaxy A8 (2018) is voorzien van de Exynos 7885-processor, een variant met acht rekenkernen. Twee daarvan worden gebruikt om de intensieve taken af te handelen, waarbij de andere zes gebruikt kunnen worden voor de lichtere werkzaamheden. De processor is gebakken op 10 nanometer, wat ondere andere betekent dat de chip niet alleen erg krachtig, maar ook zeer energiezuinig is. Er is 4GB werkgeheugen aanwezig en 32GB uitbreidbare opslag. De A8 draait op Android Nougat, met verschillende aanpassingen van Samsung. De TouchWiz-schil is onder andere terug te zien in de menu's, het notificatiemenu of de verschillende apps die al op het toestel zijn te vinden, waaronder de Office-apps van Microsoft.

Pre-orderen vanaf nu mogelijk

Je kunt de Samsung Galaxy A8 (2018) per direct te pre-orderen voor een bedrag van € 499,00. Je kunt hierbij kiezen uit drie kleuren: zwart, goud en grijs.