‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 50 | 2017

Het telecomoverzicht van week 50 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: T-Mobile heeft vanochtend onthuld dat het Tele2 over gaat nemen, met de Substitute Phone kom je van je telefoonverslaving af en Snapchat laat iedereen nu zijn eigen Lenses ontwerpen! 

T-Mobile neemt Tele2 over

Vanochtend heeft T-Mobile Nederland bekend gemaakt dat het Tele2 heeft overgenomen. De bedrijven gaan nu samen opereren onder de naam van T-Mobile. T-Mobile zegt dit gedaan te hebben om het op te kunnen nemen tegen ‘het machtsblok in Nederland’. Hiermee worden KPN en Vodafone-Ziggo bedoeld, de twee grootste telecomaanbieders in Nederland, T-Mobile en Tele2 staan op plek drie en vier. T-Mobile noemt als voordeel dat klanten van Tele2 nu ook gebruik kunnen maken van het 4G-netwerk van T-Mobile. De overname moet nog worden goedgekeurd bij de mededingingsautoriteiten: de verwachting is dat dit halverwege 2018 is gebeurd en dat de deal dan in de tweede helft van 2018 kan worden afgerond.

Bron: Bright

Zelf je Snapchat Lens ontwerpen!

Gisteren maakte Snapchat het voor iedereen mogelijk om zijn eigen World Lenses te maken. Dit zijn de gezichtsfilters en Augmented Reality-elementen die je in de app kunt laten verschijnen. Een van de bekendste Lenses is de dansende hotdog. Met de gratis app Lens Studio, gister uitgekomen voor Windows en Mac, kan iedereen zelf zijn eigen Snapchat Lenses maken. Wanneer je World Lens af is, kun je hem delen met een speciale link of een Snapcode die je naar je vrienden stuurt. Eenmaal toegevoegd, staat hij gewoon tussen de andere Lenses. De gezichtsfilters kunnen tot nu toe alleen door betalende adverteerders gemaakt worden.

Bron: Android Planet

Voor echte telefoonverslaafden: de Substitute Phone

"Kijk nou eens op van je scherm!”. Als deze uitspraak je bekend voorkomt, dan ben je waarschijnlijk een beetje verslaafd aan je telefoon. Ontwerper Klemens Schilligner heeft hier een oplossing op gevonden: de Substitute Phone. Dit dingetje heeft de vorm van een telefoon, maar heeft in plaats van een scherm ingebouwde kralen waarmee je de veegbewegingen simuleert die je maakt wanneer je je smartphone gebruikt. Er zijn verschillende versies van de gadget, waarmee je verschillende swipe-acties kunt simuleren. Het apparaatje lijkt nog niet te koop te zijn en het is ook maar de vraag of dat de bedoeling is, of dat ze zijn gemaakt om bewustwording te creëren . De Substitue Phones zijn te bewonderen in een tentoonstelling genaamd #Offline – Design for the (Good Old) Real World. Deze tentoonstelling is onderdeel van de Vienna Design Week.

Bron: Dutch Cowboys, The Verge

Meer nieuws over: