‹ Alle nieuwsberichten

Android 8.1 voor Google Pixel-toestellen, en Nexus 6P en 5X!

Android 8.1 voor Google Pixel-toestellen, en Nexus 6P en 5X!

Google lost belofte in en voorziet de nieuwste telefoons voor het einde van het jaar van een update naar Android 8.1. Vooral voor de Google Pixel 2-telefoons betekent dat dat een leuke verandering, namelijk toegang tot de Pixel Visual Core!

Het bètaprogramma Android 8.1 voor de nieuwste Google-telefoons is ten einde! Vanaf nu wordt deze versie van het besturingssysteem uitgerold over de Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL, Nexus 6P en Nexus 5X! Hiermee komt Google zijn belofte van het regelmatig uitbrengen van updates voor haar toestellen na.

Voor de Pixel 2 en 2 XL geldt dat de nieuwe update de speciale Visual Core toegankelijk maakt. Dit is een aparte, extra processor, die met de eerdere software-versie nog niet bruikbaar was. De co-processor zorgt ervoor dat de telefoon machinelearningtaken uit kan voeren. Dit betekent dat de telefoon je gebruik en voorkeuren naar mate de tijd verstrijkt steeds beter leert kennen. Zo kan het accugebruik daar precies op worden aangepast, waardoor je maximaal gebruikmaakt van de batterijcapaciteit. Daarnaast kunnen apps met deze secundaire Visual Core-chip hdr+-beelden veel sneller vastleggen en wordt hierbij maar 1/10e van de energie verbruikt, die eerder voor deze functie nodig was!

Naast dat de update toegang verschaft tot de extra chip, biedt Android 8.1 een aantal kleine verbeteringen. Hieronder valt onder andere dat er vanaf nu duidelijkere accu-informatie over de bluetoothaccessoires wordt gegeven. Ook is de hamburger-emoji, waar veel over gesproken werd de laatste tijd, gefixt. Iedereen kan rustig ademhalen: de kaas ligt nu óp de hamburger, in plaats van eronder!

Android 8.1 wordt via een over-the-air-update op de Pixel 2 –telefoons geïnstalleerd. Gebruikers die meededen aan het bètaprogramma, worden automatisch voorzien van de reguliere, definitieve versie van het besturingssysteem.

Bron: Tweakers en Android Police