‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 49 | 2017

Het telecomoverzicht van week 49 | 2017

Deze week in het telecomoverzicht: je kunt nu ook met iDEAL betalen in de Play Store, Qualcomm presenteert de opvolger van de Snapdragon 835 en Google gaat een nieuwe muziekdienst lanceren: YouTube Remix.

Met iDEAL betalen in de Play Store

Handig voor iedereen die geen PayPal of creditcard heeft: het is vanaf deze week ook mogelijk om je aankopen in de Play Store af te rekenen met iDEAL. Vanaf mei konden sommige Nederlanders in de Play Store al met iDEAL betalen, omdat Google de functie wilde testen. Voordat je met iDEAL kunt afrekenen, moet je dat eerst zelf even instellen, dat werkt als volgt: Ga in de Play Store naar je account en open de pagina ‘Betaalmethoden’. Kies vervolgens onder ‘Een betaalmethode toevoegen’ voor ‘iDEAL-betaling toevoegen’ en selecteer jouw bank. Het overgrote deel van de banken wordt al ondersteund en staan dus in het rijtje. Als je bank niet in het rijtje staat, wordt hij helaas nog niet ondersteund.

Bron: Nu.nl, Androidworld

De Qualcomm Snapdragon 845

Heel veel Android-smartphones draaien op chips van Qualcomm, zo hebben veel high-end toestellen van dit moment een Qualcomm Snapdragon 835-chip. Inmiddels heeft Qualcomm een nieuwe chip gepresenteerd die de opvolger van de Snapdragon 835 gaat zijn: de Snapdragon 845. Volgens het bedrijf wordt het hun krachtigste chip van 2018, dat betekent dus dat je deze chip waarschijnlijk in nieuwe vlaggenschepen zult aantreffen. De chip heeft een deel kunstmatige intelligentie ingebouwd waardoor hij je beter moet kunnen helpen. Ook zorgt dit volgens Qualcomm voor een betere accuduur. De Snapdragon 845 is volgens Qualcomm zo’n 10 tot 20 procent krachtiger dan de Snapdragon 835. Het eerste toestel met de nieuwe chip zal waarschijnlijk van Xiaomi zijn.

Bron: Android Planet

Nieuwe muziekdienst: YouTube Remix

Er zijn hardnekkige geruchten dat YouTube een nieuwe muziekdienst wil gaan lanceren. Google heeft op het moment al twee muziekdiensten: Google Play Music en YouTube Red, al is die laatste optie tot nu toe alleen maar in de VS beschikbaar. Nu wordt er dus weer een nieuwe dienst gelanceerd die YouTube Remix moet gaan heten. Volgens muzieklabels heeft deze naam de voorkeur boven een naam die gebonden is aan de Play Store, omdat YouTube veel bekender is onder consumenten. Via de nieuwe muziekdienst kun je zowel muziek als video’s streamen. Als het goed is, wordt YouTube Remix in maart 2018 gepresenteerd aan het grote publiek.

Bron: Android Planet, The Verge

Meer nieuws over: